danielmaz Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Dzień dobry, mam pytanko: Czy to możliwe, żeby aż tak skakały odwiedziny na e-sklepie, który prowadzę? Czy to może jakiś bug? Jeżeli przy takowych wejściach nie mam praktycznie wcale sprzedaży, czym to może być spowodowane? Jakieś sugestie, rady MILE WIDZIANE! (ps. przejąłem sklep po poprzedniku) Podsyłam zobrazowane dane z prestashop - statystyki. Prowadzę sklep www.wiro-meble.plhttp://iv.pl/images/04800461167016150844.png Zaparaszam do postowania, Pozdrawiam, Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 https://www.prestashop.com/forums/topic/470390-filtrowanie-ip-odwiedzaj%C4%85cych-online/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielmaz Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 @Yabber, rozumiem, że zaznaczenie Państw : Polska i m.in. Niemcy, Norwegia, Holandia - zacznie pokazywać mi "realne" odwiedziny? Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 No nie do końca, bo presta dalej będzie ci liczyć wejścia bootów z białej listy jako odwiedziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielmaz Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 (edited) Hm, okej. W takim razie możesz napisać mi jak to dokładnie zrobić? ps. skasowałem wszystkie ip z białej listy, czy to cokolwiek da - nie mam pojęcia. Edited September 23, 2015 by danielmaz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 ps. skasowałem wszystkie ip z białej listy, czy to cokolwiek da - nie mam pojęcia. To bardzo źle zrobiłeś, bo teraz twoja strona zniknie ze wszystkich wyszukiwarek w internecie. Białe listy są tworzone dla dobrych botów, które ci stronę indeksują min. google boty. Statystyki presty jakie są, takie są (mało w nich prawdy ). Jak chcesz mieć porządne statystyki to zainstaluj Google Analitics, albo Piwik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielmaz Posted September 24, 2015 Author Share Posted September 24, 2015 Ale kaszana, jakaś rada co do tej białej listy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Biała lista z presty: whitelist.txt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielmaz Posted September 24, 2015 Author Share Posted September 24, 2015 Dziękuję serdecznie, Yabber Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts