Borsa Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Ahoj, po chvíli dumání se mi podařilo zprovoznit výběr barvy a velikosti k produktu, nicméně jsem doufal, že když nějaká kombinace neexistuje, tak se to taky nebude zobrazovat. Příklad. U velikosti S mám trička červené a černé barvy. U velikosti M mám trička zelené a černé barvy. Ať už ale vyberu jakoukoliv velikost, tak vždycky mám ukázány všechny 3 barvy, i když kombinaci M a červená jsem nenastavoval. Pouze se mi zobrazí řádek "Dostupnost:Zboží s těmito vlastnostmi neexistuje. Prosím vyberte jiné." Jak se toho můžu zbavit? Kouknout se můžete na http://www.e-grif.cz/indexx.php - sekce dámská trika, model adrenalin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Najdi si tu manuál pro konfiguraci atributů, když to nezmákneš logicky. A hlavně nepiš, že tu žádnej není a že si ho nenašel, osobně sem to sem psal asi 5x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsa Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 Najdi si tu manuál pro konfiguraci atributů, když to nezmákneš logicky. A hlavně nepiš, že tu žádnej není a že si ho nenašel, osobně sem to sem psal asi 5x. OK, tak jdu to udělat, když už jsi to sem psal 5x... Díky (a to jako fakt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsa Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 Fajn, tak zřejmě tady moje logika stačit nebude, nicméně i po přečtení manuálu pro konfiguraci atributů jsem stále tam, kde jsem byl. Je mi jasný že mi uniká nějaká blbost, ale bohužel.Co dělám: 1) rozkliknu si záložku Combinations ve správě konkrétního produktu.2) Group barva - červená - Add, Group velikost - S - Add --> Add this combination3) Group barva - hnědá - Add, Group velikost - S - Add --> Add this combination4) Group barva - žlutá - Add, Group velikost - M - Add --> Add this combination5) Group barva - růžová - Add, Group velikost - M - Add --> Add this combinationPředpokládám, že tímto bych měl mít nastaveno, že když v FO označím velikost S, barvy budu mít k dispozici červenou a hnědou. A naopak když označím M, dostanu možnosti žlutá a růžová.Jenže nedostanu, resp. dostanu u obou velikostí všechny 4 barvy. Proč ? Podobně se mi chová generátor atributů -1) S, červená, hnědá - Add - Generate ... vypíše 2 product(s) successfully created.2) M, růžová, žlutá - Add - Generate ... vypíše 8 product(s) successfully created. (Tady bych čekal že vytvoří zase jen 2 kombinace)Tak minimálně mi prosím někdo řekněte že jsem debil a presta se chová standardně dle mého postupu, nebo že je něco špatně.Děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Tak nevim co tam máš blbě, udělal jsem to následovně jak si psal:Přidám velikost, přidám barvu -> přidat atributJen mě tak napadá, píšeš tam i množsví toho atributu? Jen tak mimochodem??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsa Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 V prvních pokusech jsem to dělal, u každé položky to máme jinak. Teď, když to zkouším pořád dokola už se mi s tím nechtělo pořád dokola blbnout, takže už ne. V každém případě chová se to pořád stejně, i když to tam zadám, i když tam nechám defaultní 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicker Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Ahoj, mám naprosto stejný problém...Potřebuji například mít v černé barvě - 5 velikosti, a v červené 4 na front endu v selectu velikost se mi ale stale zobrazi vsechny. Nevíte nekdo co s tím? Potřebuji například vybrat barvu a aby se mi zobrazily jen velikosti od jedné barvy ne od vsech... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Vždyť je to naprosto jednoduchý!!!Vyberu barvuVyberu velikostZadám množstvíPřidám atributCo je na tom probůh těžkýho? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsa Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 To jednoduchý samozřejmě je, bohužel, alespoň mně, to tak nešlape Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Problém mezi klávesnicí a židlí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicker Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Tezkyho na tom neni nic ale pravdepodobne to proste nefunguje... Postuju screeny jestli to delam spravnehttp://dl.dropbox.com/u/948539/Screenshots/priadni atributu.jpghttp://dl.dropbox.com/u/948539/Screenshots/atributy.jpghttp://dl.dropbox.com/u/948539/Screenshots/frontend.jpg - zde potrebuji zobrazit pouze velikosti od dane barvy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 1 BARVA1 VELIKOST!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicker Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Nastavil jsem to ted po jedne jak jsi rekl a stejne v selectboxu na frontendu proste vidim vsechny velikosti...jde mi o to jestli se to musi upravit nekde v sablone nebo ne..Nemohl by jsi nam vytvorit nekde ukazkovy produkt jak ti to funguje ci poslat screenshot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Tak jsem teď trochu zalamil, já myslel, že vám ty atributy vůbec nefungujou a vy jen nechcete zobrazit ty, co nejsou k dispozici. Ale to by mělo jít vypnout v administraci přes "Zobrazovat na stránkách produktu nedostupné varianty zboží (s nedostupnými atributy):" Což je ale nějaký zabugovaný.Tak to se omlouvám, že sem vás uvedl v omyl. Mrknu se po nějakým fixu na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 http://www.prestashop.com/forums/viewthread/14041/general_discussion/show_valid_attribute_combinations_in_the_menu_code Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsa Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 Díky, tenhle hack mi to alespoň částečně řeší Tak to nakonec nebude taková prdel v nastavení, jak jsem doufal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel.jedlý Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Ahoj. Nemáte tento problém někdo kompletně vyřešený?Výše navrhovaný řešení je jen jakýsi kompromis.Díky moc.Ještě mě napadá. Co přesně má dělat link u nedostupné kombinace: Informujte mě, až bude k dispozici ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts