dejf_liondsign Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Cześć. Postanowiłem stworzyć swój sklep na podstawowym szablonie. Oto efekty: www.store.liondsign.pl Wyłączyłem dolne bannery i chciałbym je teraz przywrócić, ale za cholerę nie wiem jak :/ Chodzi o te 5 bannerów tuż nad stopką: http://demo.prestashop.com/en/?view=front Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 To jest moduł konfigurator motywu (themeconfigurator). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 22, 2015 Author Share Posted September 22, 2015 No i własnie tu są schody, bo gdzie bym nie wstawił (footer/home/cokolwiek) obrazka nie widać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 A nie odpiąłeś przypadkiem tego modułu z hooków? Te dolne obrazki to hook home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 (edited) Jak sprawdzić, czy go nie odpiąłem? I ewentualnie jak podpiąć na nowo? Bo jeśli chodzi o "pozycje" to wszystko jest PODPIĘTE. http://ifotos.pl/zobacz/1png_shpnnen.png Edited September 23, 2015 by dejf_liondsign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Jest ok, a w wyjatkach nie masz nic dodane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 Teraz to już na prawdę nie wiem... gdzie szukać wyjątków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 W tym zdjęciu co podałeś jest z boku przycisk Edytuj po kliknięciu można dodać wyjątki w twoim przypadku nie powinno być dodanych żadnych. Pokaż jeszcze ustawienia samych obrazków w tym module. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 Takto wygląda:http://iv.pl/images/46739989784455873597.png http://iv.pl/images/27554503514301217181.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Robiłeś jakieś zmiany w pliku index.tpl? Tam pod produktami na home powinny być jeszcze blok z facebookiem i z cms to wszystko jest przypięte do hooka home, u ciebie w kodzie go w ogóle nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 24, 2015 Author Share Posted September 24, 2015 Przyznam szczerze, że ciężko mi z perspektywy czasu stwierdzić, czy robiłem z miany akurat w tym pliku... :/ Czy da się bezpiecznie to dołożyć? Oraz czy CMS i FACEBOOK nie jest oddzielnym modułem, który można włączyć z widoku konfiguracji modułów? Wtedy nad stopką i pod produktami pojawia mi się miejsce na własnego CMSa oraz panel facebooka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Tak cms i facebook to osobne moduły jeśli je włączysz i sie pojawia na stronie głównej to znaczy że hook home jest tam gdzie powinien być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 24, 2015 Author Share Posted September 24, 2015 włączam i się pojawiają. Nawet mylałem, żeby te "bannery" umieścić w CMSie, ale niestety rozjeżdża mi się to przy responsywności... dlatego zależy mi, żeby wrzucić je "normalnie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Czyli konfiguracja wygląda na ok, hooki również, wyjątków nie masz. A jak dodasz te banerki do innego hooka to sie gdziekolwiek wyświetlają na sklepie? W chwili obecnej nie masz ani tych w top więc nie wiem czy w ogóle masz ten moduł włączony, Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 Górny banner jest wyłączony, jak najbardziej, ponieważ jest mi niepotrzebny. Ale jak włączę, to nad logowaniem, nad górną belką się wyświetla, także ten element działa poprawnie:http://imgur.com/5P74ICO Natomiast jeśli chodzi o hooki, to niezależnie czy wrzucę w: top, home, left, right czy footer- nie wyświetlają się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Chyba powoli wyczerpuje limit pomysłów, wygląda to na błąd konfiguracji, ale bez możliwości sprawdzenia tego na żywo będzie ciężko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Hej, sytuacja o tyle ciekawa, że inny moduł (jest na stronie) jak w pozycję HOME ustawię - działa. Galeria dokładnie.Wnioskuję, że bezpośrednio z modułem musi być jakiś problem... może da się jakoś "przywrócić ustawienia fabryczne modułu"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Przy konfiguracji modułu jest opcja wyczyść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 BOOOOMBOCLATH!!!Działa, tylko skonfigurować muszę, ale wyświetla się i to najważniejsze Dziękuję ślicznie za pomoc Kolego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts