Jump to content
  • 0

Slider Everywhere zwiększ ciężar zdjęć .

nikos111

Question

24 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Preferencje > Zdjęcia

W sekcji cart_default ......... category_default ustawia się pixele i nie bardzo wiem który opis odpowiada zdjęciom Slidera Everywhere .

Poniżej - jakość jpeg - miałem ustawioną na 90 . Zmniejszyłem do 30 i znów to samo .

Zauważyłem , że zaimportowane zdjęcie przez Slidera zmienia nazwę na resize_nazwa_oryginalna.jpg z nazwa_oryginalna.jpg . 

Jakaś nowa podpowiedź ? 

• 0

Ta opcja jest w głównej konfiguracji modułu, a nie w zarządzaniu slajdami.

A najlepiej to zainstaluj najnowszą wersję, bo ja grzebie w jednej, a ty w innej, to się na pewno dogadamy :D

Edit:

Jeśli chodzi o wymiary, to slajder jest zaczepiony do hooka w kontenerze, który jest tak wyskalowany.

Można by to skalować ujemnymi marginesami, ale to papranie jest.

Lepiej dołożyć hook slajdera poza tym kontenerem.

W pliku header.tpl swojego szablonu nad divem <div class="columns-container"> dodaj kod:

{if $page_name =='index'}{hook h="displaySlidersPro" slider="sample"}{/if}

Warunek jest po to, żeby wyświetlał się tylko na głównej stronie.

Edited by Yabber (see edit history)

• 0

W mojej wersji jest tylko pierwszy element Cinfigure permissions , Other settings nie występuje .

Znalazłem wersję 1.6.41 https://www.prestashop.com/forums/topic/310597-free-module-sliders-everywhere-responsive-gallery-image-sliders-or-banners-now-3d/

Instalując ją nic mi się nie wysypie ?

Edited by nikos111 (see edit history)

• 0

Wykonałem działania zgodnie z instrukcją Themes > default bootstrap .... i nic .

Poszperałem i znalazłem info , że po zmianach w tym pliku należy w Zaawansowane > Wydajność wymusić kompllację . 

Po czym pojawiły się dwa banery jak poniżej

post-1065633-0-48766600-1443222148_thumb.jpg

• 0

Działa - super .

Jeszcze pytanko z innej beczki , mam blok NOWOŚCI na stronie głównej i nie bardzo wiem gdzie ustawić sposób wyświetlania produktów . Chcę , żeby nowo dodane produkty wyświetlały się na samej górze a w tej chwili jest wręcz odwrotnie .