st7 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Gdzie można zmienić długość title w meta tagach? Zainstalowałem sobie generator meta tagów i ucina mi automatycznie na 70 znakach :/ Może i dla google 70 znaków starcza ale głupio to wygląda jak mi usuwa końcówkę nazwy produktu :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 W bazie pole to ma 128 znaków i walidacja w klasie produktu tez jest na 128 znaków. Czyli pewnie ten generator przycina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st7 Posted September 20, 2015 Author Share Posted September 20, 2015 Sprawa jest o tyle dziwna, że gdy ręcznie wpisuje meta title w produkcie to podaje, że mam dostępnych 70 znaków i jak przekroczę to licznik schodzi mi na minus ale się zapisuje, w przypadku generatora dochodzi do limitu 70 znaków i ucina :/ Dlatego też interesuje mnie jak zwiększyć ten licznik 70 znaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Faktycznie w templatce jest ustawiony limit na 70. {include file="controllers/products/input_text_lang.tpl" languages=$languages input_name='meta_title' input_value=$product->meta_title maxchar=70 } Zwiększ maxchar, ale nie więcej jak 128, bo do bazy więcej nie wejdzie. Templatka: /KATALOG_ADMINA/themes/default/template/controllers/products/seo.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
st7
Gdzie można zmienić długość title w meta tagach? Zainstalowałem sobie generator meta tagów i ucina mi automatycznie na 70 znakach :/
Może i dla google 70 znaków starcza ale głupio to wygląda jak mi usuwa końcówkę nazwy produktu :/
3 answers to this question
Recommended Posts