elrond2000 Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Potrzebuję pomocy przy usunięciu pól strona www oraz numer identyfikacyjny z formularza rejestracji w presta 1.6.0.14 które linijki kodu z authentication.tpl trzeba usunąć? czy jeszcze jakiś plik trzeba edytować?? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 wystarczy, ze wylaczysz opcje B2B i te pola znikna Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrond2000 Posted September 17, 2015 Author Share Posted September 17, 2015 To wiem, ale to nie zmienia faktu że potrzebuję opcji b2b bo takich mam 90% klientów i pole NIP jest niezbędne - niestety presta wwala jakiś numer identyfikacji od żabojadów i problem bo klienci nie mogą się zarejestrować Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 to wylacz w module Europe VAT sprawdzanie nr i juz nie bedzie badal po "zabojadowemu" wczensiej pisales o calkowitym usunieciu NIP. co do storny www to musisz wywalic ja z authentications odpoweidzialnej sekcji B2B "if $b2b_enable" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Żeby mieć pole NIP w preście po prostu nie należy za dużo kombinować. Żadnych B2B, żadnych europejskich vatów. https://www.prestashop.com/forums/topic/468216-vat-bez-prefiksu/?p=2141153 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrond2000 Posted September 17, 2015 Author Share Posted September 17, 2015 Faktycznie b2b wyłączenie pomaga a pole nip żeby było pod firmą to się da zrobić bez mieszania w tplu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 wlacz wpomniany modul i powinien sie pojawic pod firma - w standarzdie jako wysuwane pole w momencie wypelnienia tego pola, na stale pokazanie pola rozwiazanie masz we wspomnianym watku Yabbera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Faktycznie b2b wyłączenie pomaga a pole nip żeby było pod firmą to się da zrobić bez mieszania w tplu? Żeby było stale widoczne to się nie da bez mieszania, bo w tpl jest <div id="vat_number_block" style="display:none;"> Dopiero js odkrywa to pole po wpisaniu czegoś do pola firma. Wywal style="display:none;" z tego diva i po problemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 ale to samo bylo we wspomnianym watku.... przypisanie display:block (tutaj jesszcze oblikatoryjnie dodalabym !important). a sprawdz przy swoim (samym usunieciu 'display:none') rozwaizaniu czy jak wpiszesz cos w 'firma' a pozniej to skasujesz czy pole ci nie zniknie bo wydaje mi sie, ze JS to zlapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkomorowski@interia. Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 Odgrzebuje temat. Nie działa te rozwiązanie. U mnie na wersji 1.6.1.24 jak wyrzucę z w authentication.tpl: style="display:none lub zmienię na style="display:block to NIP dalej jest ukryty. Na przeglądarce jak "zbadałem" to wyrzucenie style="display:none powoduje pokazanie na stałe numery NIP Czy to na pewno w pliku authentication.tpl dokonuje się tej zmiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts