Jump to content
  • 0

Problem z kombinacjami

Rosti69

Question

Witam wszystkich,

jest to mój pierwszy post na forum. Zdecydowałem się napisać, ponieważ mam problem ze sklepem, tworzy go zewnętrzna firma, która robi tylko to co obejmuje umowa a od reszty umywa ręce i oczywiście mogą zrobić ale odpłatnie. w związku z tym szukam rozwiązania mojego problemu a mianowicie:

Mam dodane kilkadziesiąt produktów w różnych wersjach kolorystycznych (pomaranczowy, zielony, czerwony i biały). Oczywiście stworzony jest jeden produkt i dodane do niego kilka kombinacji przez zaplecze Presty. Każda kombinacja ma przypisane 8 zdjęć (8 zdjęc produktów koloru pomaranczowego, 8 zielonego itd) I teraz klient wchodząc w dany produkt po lewej stronie widzi wszystkie zdjęcia jakie tylko zostały dodane do danego produktu, czyli łącznie 32 zdjęcia, dopiero później widzi opis. Ale w momencie gdy kliknie, że chce oglądać kolor pomarańczowy, zielony itp. wtedy wyświetlane są tylko zdjęcia z danego koloru. Teraz moje pytanie, czy jest możliwość ustawienia tak, aby po wejściu w dany kolor klient widział tylko te zdjęcia z kombinacji, która jest ustawiona jako domyślna (czyli de facto 8 a nie 32 zdjęcia)?

Wrzucam zdjęcia aby lepiej pokazać problem.

z góry dziękuje

post-1095293-0-03265000-1442401084_thumb.jpg

post-1095293-0-77074300-1442401084_thumb.jpg

post-1095293-0-73088400-1442401085_thumb.jpg

post-1095293-0-91285400-1442401086_thumb.jpg

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Coś ten szablon jest wybrakowany :(

Normalnie powinno wyświetlać kilka fotek, a jak jest ich więcej to powinny być buttony do przesuwania fotek, a nie wywalać sto fotek na stronę.

I po kliknięciu w dany atrybut koloru powinno zawęzić do fotek przypisanych tylko do tego atrybutu.

• 0

Dobra z tym sobie poradziła w końcu firma, która stawiała sklep, jednak mam jeszcze jeden problem a mianowicie dodając produkt do koszyka, nie jest zaciągane zdjęcie głowne tylko jakieś losowo wybierane przykładowo. mamy 8 zdjęc produktu i w koszyku zamiast pierwszego, głownego, widzimy ostatnie. Gdzie szukać problemu?