Jump to content
  • 0

Udostępnianie różnych metod płatności dla poszczególnych regionów (krajów)

nikos111

Question

Witam ,

Gdzie i jak włączamy czy też udostępniamy różne metody płatności w procesie zakupowym w zależności od kraju wysyłki ?

Przechodząc do konkretnego przypadku - mam usługodawcę przyjmującego płatności , którego chcę wykorzystać tylko do operacji krajowych , innego z kolei chcę wykorzystać do obsługi płatności dla kupujących z poza terenu Polski .

Wyróżnikiem jest kraj dostawy .

1. Polska - usługodawca - A

2. pozostałe kraje (strefy) - usługodawca B .

Odpowiednie moduły mam zainstalowane . 

Gdzie i jak to zrobić ?

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzięki ,

Jak możesz , napisz mi jeszcze czy i jak można zmienić kolejność wyświetlanych sposobów płatności , widocznych na ostatniej karcie PŁATNOŚĆ .

Chcę np. żeby na najwyżej wyświetlana była PŁATNOŚĆ KARTĄ poniżej np PRZELEW BANKOWY itd.

Kolejne pytanko -jak zmienić grafikę określonego sposobu płatności widocznego na karcie PŁATNOŚĆ ? 

.

• 0

Grafikę podmieniłem natomiast jak zmienić kolejność ich wyświetlania .

W zakładce moduły masz na myśli panel administracyjny sklepu ? Jest tam ograniczona możliwość sortowania , poza tym obecna kolejność i tak nie jest zgodna z wyświetlaną więc prawdopodobnie nie w tym miejscu tego szukam . 

• 0

jest , zrobione , dzięki .

Przy okazji spytam o jeszcze jedną rzecz . Na głównej stronie pod głównym menu mam wyświetlanych kilka slajdów (animacja) . Miał on ustawione wyświetlanie na całą szerokość strony . W pewnym momencie miałem jakiś problem i został podmieniony plik header w katalogu głównym . Problem został usunięty ale wyświetlane slajdy powróciły do wymiarów z szablonu Presty . Jak przywrócić je do wyświetlania na pełnej szerokości strony ?

Dotyczy strony http://intersnow.pl/pl/