Stahoo Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Witam,mam następujące pytanie - czy za pomocą "block layered navigation" można filtrować tyko predefiniowane wartości cech czy wpisywane "z ręki" również? Chodzi mi dokładnie o cechy w produkt/funkcje. Problem polega na tym, że jeśli wartość cechy wpisana jest ręcznie filtr nie chce jej indeksować. Dopiero wartość predefiniowana jest widziana przez ww. blok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 jak piszesz, BL nie indesuje, przez co nie wprowadza w cache cech "z reki". i tuaj za wiele sie nie zdziala bez sporej ingerencji w modul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrzej z Komijo Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Cześć, tak dla zamknięcia sprawy. Krystian Podemski z PrestaHome - podrzucił ten link i moim zdaniem działa: http://blog.belvg.com/custom-features-in-prestashop-blocklayered-module.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) moze dzialac dosc ciekawe rozwiazanie, tylko zastanawia mnie jak by to wygladalo w wydajnosci, jakby tych 'custom' bylo wiecej niz przypisanych. czy nie zapcha to bazy (zapytan) przy ilosci takich dopisanych >1000 ? tak, wiem, wiem, to juz pytanie do p. Krystiana PS. proponowalbym oznaczenie watku jako 'answered' z wyszczegolniona powyzsza odpowiedzia, na pewno wielu osoba sie przyda. Edited September 17, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts