q3d Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Posiadam dwie cechu produktu: kolorystyka i kolor. Kolorystyka to wartość opisowa natomiast Kolor to wartość z listy. Produkty do sklepu zostaną zaimportowane. W pliku generującym dane do przekazania PrestaShop znajduje się kod: 'Feature(Name:Value:Position)' => join(',', array( 'Termin dostawy:' .$data['czasDostawy'], 'Projektant:'.$data['projektant'], 'Materiał:'.$data['material'].'::1', 'Kolorystyka:'.$data['kolor'].'::1', 'Wymiary:'.$data['wymiary'].'::1', 'Uwagi:'.$data['uwagi'].'::1', 'Kolor:'.$data['kolor2'], 'Wykończenie:'.$data['wykonczenie'] )), Problem polega na tym, że wartość z pola Kolor nadpisuje wartośc z pola Kolorystyka. Spowodowane jest to zapewne zapytaniem z metody addFeatureImport: $rq = Db::getInstance()->getRow(' SELECT `id_feature` FROM '._DB_PREFIX_.'feature_lang WHERE `name` = \''.pSQL($name).'\' GROUP BY `id_feature` '); To zapytanie dla wartość "kolor" zwraca ID dwóch rekordów: Kolorystyka i Kolor. Zależy mi na tych nazwach cech (nie przycodzi mi nic innego do głowy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
q3d
Posiadam dwie cechu produktu: kolorystyka i kolor. Kolorystyka to wartość opisowa natomiast Kolor to wartość z listy. Produkty do sklepu zostaną zaimportowane. W pliku generującym dane do przekazania PrestaShop znajduje się kod:
Problem polega na tym, że wartość z pola Kolor nadpisuje wartośc z pola Kolorystyka. Spowodowane jest to zapewne zapytaniem z metody addFeatureImport:
To zapytanie dla wartość "kolor" zwraca ID dwóch rekordów: Kolorystyka i Kolor.
Zależy mi na tych nazwach cech (nie przycodzi mi nic innego do głowy).
0 answers to this question
Recommended Posts