Jump to content
  • 0

Problem z ikonkami jquery na stronie, zamiast ikony pytajnik

julek0024

Question

Witam. Przeniosłem sklep na nową domene i hosting. Wszystko poszło sprawnie, produkty są, zdjęcia też, link podmieniony i wszystko działa. Problem mam z małymi ikonkami "mail", "kosz" itp. są to ikonki znajdujące się jak domniemam w img/jquery-ui/ tam jest ich cała paleta. Zamiast ikonki wywala mi mały znak zapytania w miejscu gdzie powinna być ikonka

Problem wygląda tak
52f21b7006070.jpg

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Witam, mam podobny problem ale z ikonami dostawa/kontakt/płatność... po zmianach kolorystycznych szablony zamiast ikon pokazuje mi pytajnik... zarówno w bloku "Własny blok CMS" jak i w górnym pasku czy w stopce przy kontakcie.. domyślam się, że błąd tkwi (chyba) w pliku global.css bo jak przywróciłem oryginalny to ikony pokazało, a jak naniosłem zmiany kolorów to zniknęły.. Podpowie ktoś gdzie jest haczyk?

• 0

Edytujesz w jakim programie?

W notepad++ i jak się okazuje problem ten sięga dalej, bo jednak nie działają niemalże wszystkie ikony tego typu (np w wyszukiwarce są znaki zapytania zamiast wyboru "siatka" "lista" itp.

Zauważyłem też, że nie da się wejść w panelu administracyjnym w sekcję "Moduły i usługi" Wszędzie indziej się da, a tutaj wywala błąd HTTP ERROR 500 

Edited by Nowy1212 (see edit history)

• 0

Włącz debug mode, masz na forum informacje jak, pokrótce zmiana wartości false na true w config/defines.inc.php w stałej PS_MODE_DEV, to powinno pokazać jaki błąd jest w zakładce Moduły.

Co do ikon, ciężko napisać bez posiadania adresu sklepu, może być kilka przyczyn takiego problemu.

Już to robiłem i nic nie dało, jak to włączyłem była biała strona i nawet włączenie "pokazywania błędów" na serwerze nie pomogło. 

A te ikony to może być wina np. złego kodowania? Bo to się stało po zmianie kolorystyki (czyli po modyfikacjach w notepad++) 

Jeśli jest na forum ktoś, kto ogranie ten błąd wraz z przywróceniem ikon to zapłacę za poprawki. Zainteresowanych proszę pisać na prywatną wiadomość podając dane kontaktowe (mail, tel). 

Edited by Nowy1212 (see edit history)