pbpo Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Witam ponownie.Wyświetlanie cen (podwójne) było już poruszane i korzystałem nawet z niektórych metod jednak to wszystko nie działa tak jak powinno.Obecnie mam wyświetlanie cen zrobione w ten sposób:W grupach klientów ustawione wszędzie "Metoda wyświetlania cen" = 'brutto' <div class="price"> <p class="our_price_display" itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <span id="pretaxe_price"> <span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL)}</span> {l s='tax excl.'} </span> </p> <p class="our_price_display" itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> {if $product->quantity > 0}<link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>{/if} {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2} <span id="pretaxe_price"> <span id="our_price_display" itemprop="price">{convertPrice price=$productPrice}</span> {if $tax_enabled && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) || !isset($display_tax_label))} {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if} {/if} </span> <meta itemprop="priceCurrency" content="{$currency->iso_code}" /> {/if} </p> No i w przypadku kiedy klient jest zalogowany śmiga to jak ta lala.Jednak po wylogowaniu podaje ceny netto w obu przypadkach.Wizualnie wygląda to tak: Dlaczego po wylogowaniu wyświetla mi dwa razy tę samą cenę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pbpo Posted September 4, 2015 Author Share Posted September 4, 2015 @up Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Nie sprawdzałem kodu ale nasuneło mi się od razu jedno pytanie czy gość ogólnie ma włączone ceny netto czy brutto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pbpo Posted September 7, 2015 Author Share Posted September 7, 2015 Tak jak pisałem wyżej w ustawieniach cena wyświetlana jest ustawiona na brutto: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 7, 2015 Share Posted September 7, 2015 Kod zdaje się być poprawny, testowałem jako klient zalogowany, wylogowany i jako gość za każdym razem pokazuje mi prawidłowe ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pbpo Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 (edited) Hmmm.... to będę musiał debugować w takim razie. Musi być jakiś błąd gdzieś. Dzięki za info co do formułki.Odkryłem coś zaskakującego. Mam w sklepie także produkty w dziale akcesoria i tam cena wyświetla się idealnie. Najlepsze jest to że w BO po zaznaczeniu "reguła podatku - 8%" cena netto to ta sama cena brutto Screen: Dla porównania ustawiłem podatek 5% i oto wynik: Edited September 8, 2015 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pbpo Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 Udało się naprawić Reguła 8% vat była źle ustawiona - była oznaczona tylko dla jednego grupy, a powinna być dla każdej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ryhawa Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 odświeże temat. Zastosowałem tą regułe u siebie, działa po zmianie wyświetlania ceny na Brutto. Czyly na stronie głównej tez się wyświetla brutto, cena netto widoczna jest dopiero po wejściu w kartę. Czy można tak przerobić ten kod aby w ustawieniach była ustawiona cena netto jako wyświwtlanie tak aby na stronie głównej miał ceny netto. Lub czy można tak zrobić aby przy cenie na stronie głównej był opis obok ceny "brutto". mój asortyment jest siierowany do firm a dla nich liczy się netto. Jeżeli na głównej nie mam tego opisu to odstrasze potencjalnych klientów ceną i nawet nie wejdą w zakładkę. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
pbpo
Witam ponownie.
Wyświetlanie cen (podwójne) było już poruszane i korzystałem nawet z niektórych metod jednak to wszystko nie działa tak jak powinno.
Obecnie mam wyświetlanie cen zrobione w ten sposób:
W grupach klientów ustawione wszędzie "Metoda wyświetlania cen" = 'brutto'
No i w przypadku kiedy klient jest zalogowany śmiga to jak ta lala.
Jednak po wylogowaniu podaje ceny netto w obu przypadkach.
Wizualnie wygląda to tak:
Dlaczego po wylogowaniu wyświetla mi dwa razy tę samą cenę ?
7 answers to this question
Recommended Posts