blackflow Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Testuję już drugi i chciałem wszystkim serdecznie polecić OVH VPS SSD pod prestę. Do tej pory jedynym wyjściem pod prestę był vps- niby już nie jeden serwer ustawiałem ale to czas a i tak optymalizacja pozostawiała do życzenia. Wszystkie shery z którymi miałem doczynienia zamulały nie wspominając o wszelkich kwiatkach jak kochane home.pl.Na OVH jest vps który jest optymalizowany pod prestę - co najwygodniejsze nic nie trzeba robić. W panelu wybiera się prestę i dochodzi tylko mejl z ustawieniami. Do tego kosztuje zaledwie 15 zl/mieś i jest to vps więc jest dostęp do roota i można pobuszować.Jeśli ktoś się tym bawił to dajcie znać co o tym myślicie szczególnie jak już coś dłubaliście z optymalizacją vpsów pod prestę. W tym tygodniu będę tam stawiał na próbę średni sklep z 5k produktów to dam znać jak leci pod większym loadem- póki co rakieta:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 od dłuższego czasu wyłącznie vps. Dziś to już ceny podobne do shared hostingów, przy czym zaznaczyć trzeba że ovh do najtańszych nie należy.generalnie to polecam również, zwłaszcza, jeżeli ktoś ma kogoś kto mu coś takiego postawi i od czasu do czasu znajdzie chwilę na maintenance :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackflow Posted August 31, 2015 Author Share Posted August 31, 2015 od dłuższego czasu wyłącznie vps. Dziś to już ceny podobne do shared hostingów, przy czym zaznaczyć trzeba że ovh do najtańszych nie należy. generalnie to polecam również, zwłaszcza, jeżeli ktoś ma kogoś kto mu coś takiego postawi i od czasu do czasu znajdzie chwilę na maintenance :-) Z VPS jak najbardziej tym bardziej ,że presta leciutka nie jest ale te vps-y są dodatkowo optymalizowane pod prestę. Może jestem marudny ale ustawianie serwerów jest upierdliwe i zawsze jest coś nie tak a tu wszystko na gotowca. Jedyne dwie rzeczy z którymi trzeba się było bawić to raptem zmiana ilości znaków w inputach do tłumaczeń w php.ini i doinstalowanie ioncuba. Nigdy wcześniej ogarnięcie serwera dla klienta nie zajęło mi tak mało stąd zachwalam:) Najbardziej ciekawi mnie na ile rzeczywiście zadali sobie trud i zoptymalizowali z pomocą presta teamu - bo z tego co się pytałem mają to odczuć większe sklepy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
znc Posted September 1, 2015 Share Posted September 1, 2015 Testuję już drugi i chciałem wszystkim serdecznie polecić OVH VPS SSD pod prestę. Do tej pory jedynym wyjściem pod prestę był vps- niby już nie jeden serwer ustawiałem ale to czas a i tak optymalizacja pozostawiała do życzenia. Wszystkie shery z którymi miałem doczynienia zamulały nie wspominając o wszelkich kwiatkach jak kochane home.pl. Na OVH jest vps który jest optymalizowany pod prestę - co najwygodniejsze nic nie trzeba robić. W panelu wybiera się prestę i dochodzi tylko mejl z ustawieniami. Do tego kosztuje zaledwie 15 zl/mieś i jest to vps więc jest dostęp do roota i można pobuszować . Jeśli ktoś się tym bawił to dajcie znać co o tym myślicie szczególnie jak już coś dłubaliście z optymalizacją vpsów pod prestę. W tym tygodniu będę tam stawiał na próbę średni sklep z 5k produktów to dam znać jak leci pod większym loadem- póki co rakieta:) Udało mi się znaleźć tego linka: https://www.ovh.pl/rozwiazania/prestashop/, ale tutaj widzę inną cenę. Mówisz o innej usłudze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackflow Posted September 1, 2015 Author Share Posted September 1, 2015 Udało mi się znaleźć tego linka: https://www.ovh.pl/rozwiazania/prestashop/, ale tutaj widzę inną cenę. Mówisz o innej usłudze? Tu masz https://www.ovh.pl/vps/vps-ssd.xml Przy konfiguracji możesz wybrać preste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts