Slawomo Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Witam, Mam problem z dodawaniem produktów do sklepu. Strasznie długo trzeba czekać zanim się pojawi ikona "zapisz i pozostań" i "zapisz". Trwa to ok 15-20 sekund, co nie pozwala normalnie obsługiwać sklepu. Wyłączyłem Apache's mod_security - bez rezultatu. Wymusiłem kompilację - bez rezultatu. Nie mam więcej pomysłów:( Co można jeszcze zrobić ? Prestashop 1.6.1.1. Serwer: blink.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Jeśli masz możliwość to poeksperymentuj z wersją php i systemem cache dla php. Proponuję sprawdzić php 5.4 plus eAccelerator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 a dużo masz już produktów w sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ryhawa Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 Podepnę sie pod temat, mam podobny problem. Tyle tylko że praktycznie ja mam taki problem z każdą stroną. Jako admin, gość czy klient. Strony mi się ładują po kilkanaście sekund. Mam preste 1.6.0.11. Produków narazie mam ok 60. Czy problem może być po stronie przyjaznych linków bo mimo właczonego mod_rewrite mi nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Slawomo Posted September 10, 2015 Author Share Posted September 10, 2015 Według mnie problem pojawił się w momencie aktualizacji do wersji 1.6.1.1. Pomijam fakt, że nowa przeglądarka Edge (win10) w ogóle nie radzi sobie z zapisywaniem zmian (dopisywaniem produktu) bo zamiast pozostać na stronie produktu wyskakuje od razu do katalogu głównego (bez zapisania zmian). Z tym jednak sobie radzę bo używam Chroma... i Safari na Mac-u - wtedy przynajmniej zapisuje dane. @Vekia W sklepie mam ok. 45 produktów, więc prawie nic:) Dopiero uzupełniam katalog i szlag mnie trafia... Może powinienem zmienić jakieś ustawienia php 5.5 ? Frontoffice działa OK, ale backoffice - tragedia. @Ryhawa Może mamy sklep postawiony u tego samego hosta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 @Slawomo włącz debugowanie i profiling to zobaczysz czy jakiś moduł nie generuje błędów i jakie operacje zamulają BO. W pliku /config/defines.inc.php define('_PS_MODE_DEV_', true); define('_PS_DEBUG_PROFILING_', true); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ryhawa Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 @Ryhawa Może mamy sklep postawiony u tego samego hosta ? Ja mam na eHost. Wcześniej miałem tam blog i śmigało jak ta lala. Ruszyło u mnie przepisywanie linków i musze powiedzieć że czas otwierania stron się skrucił, choć jeszcze chwilkę trwa. Poprubuje jeszcze podziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Slawomo
Witam,
Mam problem z dodawaniem produktów do sklepu. Strasznie długo trzeba czekać zanim się pojawi ikona "zapisz i pozostań" i "zapisz". Trwa to ok 15-20 sekund, co nie pozwala normalnie obsługiwać sklepu.
Wyłączyłem Apache's mod_security - bez rezultatu.
Wymusiłem kompilację - bez rezultatu.
Nie mam więcej pomysłów:(
Co można jeszcze zrobić ?
Prestashop 1.6.1.1.
Serwer: blink.pl
6 answers to this question
Recommended Posts