Cześć Robię aktualizację sklepu z 1.5.2 na 1.6.1. Robię to ręcznie, zainstalowałem Prestę na serwerze i poprzenosiłem produkty kategorie z bazy działającego sklepu (na 1.5). Uwzględniłem w tabelach inną strukturę odpowiednio je zmieniając - tak myślę .
Zwróciłem uwagę na błąd ze zdjęciami. Problem dotyczy miniatur na stronie produktu - wyświetlają się obrazy ze znakiem zapytania. Próbowałem generować ponownie miniatury, ale nic to nie dało - zresztą o tym niżej.
Próbowałem ręcznie zmienić zdjęcia wczytując je z poziomu edycji, żeby zobaczyć czy coś to zmieni i tu pojawił się problem z tematu.
Przy próbie dodania dodatkowych zdjęć wyświetla się błąd - "Błąd podczas tworzenia dodatkowego obrazu". Czy zdjęć jest kilka czy tylko jedno nie mam możliwości dodać zdjęcia.
Pierwsze zdjęcie dodaje bez problemu ale przy kolejnych pojawia się ten błąd.
problem dotyczący braku wyświetlania miniatur też chciałbym rozwiązać. Oczywiście o najechaniu na miniaturę duże zdjęcia wyświetla się poprawnie.
Zdjęcia przegrałem z działającego sklepu, przegrałem cały katalog, wiec może w tym problem
problem z miniaturami rozwiązałem - nie wiem czy to idealny sposób, ale doszedłem, że system określa je jako "home_default" a obrazki miały w adresie "cart_default" W pliku product.tpl (thames/twoj_szablon/product.tpl w lini 126 wymieniłem jedynie nazwę cart na home
Question
brewbrother
Cześć
Robię aktualizację sklepu z 1.5.2 na 1.6.1. Robię to ręcznie, zainstalowałem Prestę na serwerze i poprzenosiłem produkty kategorie z bazy działającego sklepu (na 1.5).
Uwzględniłem w tabelach inną strukturę odpowiednio je zmieniając - tak myślę .
Zwróciłem uwagę na błąd ze zdjęciami.
Problem dotyczy miniatur na stronie produktu - wyświetlają się obrazy ze znakiem zapytania. Próbowałem generować ponownie miniatury, ale nic to nie dało - zresztą o tym niżej.
Próbowałem ręcznie zmienić zdjęcia wczytując je z poziomu edycji, żeby zobaczyć czy coś to zmieni i tu pojawił się problem z tematu.
Przy próbie dodania dodatkowych zdjęć wyświetla się błąd - "Błąd podczas tworzenia dodatkowego obrazu". Czy zdjęć jest kilka czy tylko jedno nie mam możliwości dodać zdjęcia.
Pierwsze zdjęcie dodaje bez problemu ale przy kolejnych pojawia się ten błąd.
problem dotyczący braku wyświetlania miniatur też chciałbym rozwiązać. Oczywiście o najechaniu na miniaturę duże zdjęcia wyświetla się poprawnie.
Zdjęcia przegrałem z działającego sklepu, przegrałem cały katalog, wiec może w tym problem
Presta 1.6.1.0
adres sklepu http://testy.bellsanit.pl/
z góry dzięki za pomoc
problem z miniaturami rozwiązałem - nie wiem czy to idealny sposób, ale doszedłem, że system określa je jako "home_default" a obrazki miały w adresie "cart_default"
W pliku product.tpl (thames/twoj_szablon/product.tpl w lini 126 wymieniłem jedynie nazwę cart na home
na
siermiężny trochę sposób, ale działa
Edited by brewbrother (see edit history)Problem z tematu nadal nierozwiązany
13 answers to this question
Recommended Posts