cleim_3103 Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Witam, piszę z prośba o pomoc przy obrazkach dla danych kategorii. Standardowo podpinając obrazki dla kategorii, to są to kwadraty 125x125 i w JPG. Mi natomiast zależy na tym aby obrazki było w kształcie prostokątów i w rozszerzeniu PNG. Czy możecie mi w tym pomóc? Gdyby cokolwiek było niejasne, postaram się wytłumaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Sprawdź jaki obrazek jest wykorzystywany do kategorii, w ustawieniach zdjęć zmień jego wielkość na taka jaką chcesz aby sie wyświetlał, następnie wygeneruj miniatury zdjęć kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cleim_3103 Posted August 24, 2015 Author Share Posted August 24, 2015 Dziękuję za szybka odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kategorii. W moim sklepie mam jedną kategorię, a w tej kategorii mam 57 subkategorii, a w każdej subkategorii mam kolejnych 13 subkategorii subkategorii. Chodzi mi o to, czy idzie zrobić jedną subkategorię z tych 57 w której znajduje się 13 subkategorii subkategorii i później przekopiować to do pozostałych 56 subkategorii? jeżeli coś jest niezrozumiałe to przepraszam i postaram się wyjaśnić jaśniej. Jeżeli to złe pytanie na ten temat to również z góry przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 najprosciej, i chyba to jedyne sensowne rozwiazanie, to wyeksportowanie tych subkateogrii do CSV, zmiana kategorii "matki' i import. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cleim_3103 Posted September 2, 2015 Author Share Posted September 2, 2015 a idzie jakoś wyeksportować kategorię do pliku CSV żeby później go edytować, dodać subkategorie subkategorii i ponownie do zaimportować, czy zostaje tylko baza danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts