xkrystekx Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 Witajcie, postanowiłem pozostać przy domyślnym szablonie, lekko go modyfikując. Niestety już mam (wydawać by się mogło - dość banalny) problem. Dodaję nowe kategorie (oznaczam je jako widoczne) i niestety nie pojawiają się na górnej belce, gdzie domyślnie jest: Woman, Dresses, T-shirts). Nowe kategorie pojawiają się tylko w stopce. Jak je dodać w górnej części strony? p.s. Przy okazji chciałbym się zapytać w jaki sposób mogę edytować bloki menu, które znajdują się np. na podstronach takich jak "Promocje", czy stronie kategorii - chodzi mi o zmianę kolejności tych bloków, czy dodanie/usunięcie jakiegoś? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 modul > blocktopmenu - tutaj wrzucasz co chcesz w menu wysweitlic. Ps. moduly > pozycje HookLeftColumn albo HookoRightColumn Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted August 14, 2015 Author Share Posted August 14, 2015 Dzięki wielkie! Akurat tych modułów HookLeftColumn i HookoRightColumn nie widze u siebie, pewnie inaczej się nazywają, no ale przynajmniej wiem gdzie szukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 oj, widze, ze najpierw musisz poszukac jakiegos tutoriala o podstawach z prestashop. ale w sumie od tego jest forum, zeby pewnych rzeczy sie nauczyc. jednak, z calym szacunkiem, raczej tutaj nikt nie bedzie nikogo od 'przedszkola' prowadzil za raczke. pewnych rzeczy musisz poszukac sam. modul to jedno a hook to "zaczep" (kontener modulow), do ktorego podlaczone sa poszczegolne moduly. w tych 'zaczepach' mozna zmieniac pozycje poszczegolnych modulow, wlaczac (instalowac, jezeli dany modul daje mozliwosc przyczepienia do danego hook), wylaczac poszczegolne moduly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted August 14, 2015 Author Share Posted August 14, 2015 Własnie staram się teraz trochę "pobawić" tym sklepem i sam rozkminić sobie co z czym się je Jeszcze raz dzięki za pomoc. Postaram się, żeby mój kolejny post dotyczył jakiegoś poważniejszego problemu (aczkolwiek mam nadzieję, że nie będę miał powodów do pisania takiego postu ) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts