Jump to content
  • 0

Pomoc przy aktualizacji

jonwreck

Question

Witam

Przymierzam się do aktualizacji mojego sklepu z wersji 1.5.3 do najnowszej

Ściągnąłem sklep na swój dysk i chciałbym przy okazji aktualizacji zmienić wygląd, czyli w sumie można powiedzieć że sklep będzie tworzony od nowa.Tylko nie chciałbym stracić klientów zarejestrowanych na sklepie, zamówień oraz produktów.Czy wystarczy po stworzeniu sklepu na najnowszej wersji przenieść tylko tabele z użytkownikami oraz zamówieniami ze starej do nowej bazy danych ?

Czytałem że jest spora różnica w bazie danych z 1.5 a bazy z 1.6

może jest jakiś moduł który by mi pomógł przenieść wybrane wartości ?

Pozdrawiam

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ten moduł to Aktualizacja 1 kliknięciem znajdziesz go w Modułach.

Możesz najpierw zrobić test na swoim serwerze kopiując sklep na subdomene, nie wiadomo czy serwer ma odpowiednie parametry.

Oczywiście nie zapomnij o kopi bazy danych i plików na serwerze i dodatkowo ściągnij na dysk. Co prawda moduł robi również kopie ale nie zawsze idzie z niej przywrócić sklep.

Nie wiem tylko czy nie lepiej by było najpierw uaktualnić do  PrestaShop v1.5.6.3

a później do najnowszej ale na to może Ci odpowie ktoś z większym doświadczeniem.

• 0

Miałem stare demo z wersji 1.5.5 zrobiłem mały test. Najnowszą wersją Aktualizacja 1 kliknięciem  zaktualizowałem do wersji v1.5.6.3 korzystając z trybu eksperta - wydanie poboczne (zalecane) a następnie uaktualniłem do 1.6 – Główne wydanie. U mnie poszło bez żadnych problemów. Oczywiście nowy szablon wymaga dostosowania: ustawienia i regeneracji zdjęć, wyczyszczenia kilku modułów i ponownego ustawienia w szablonie.  

• 0

Ok, dzięki za sprawdzenie

Mam jeszcze jeden problemik, po aktualizacji ( inny sklep) do najnowszej wersji klient w mailu potwierdzającym zamówienie nie dostaje listy przedmiotów które kupił, jest wszystko inne, cena, adres itp a tam gdzie powinny być przedmioty to mam  {items}