Witek7777 Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Witam! Prestashop 1.6.1 - jak przetłumaczyć pozycje z modułu "Górne menu poziome" : - sekcja CMS i np Legal notice lub delivery itp. wszystko jest po Polsku a to nie, O ile się nie myle to tłumaczyłem to w poprzedniej wersji - ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie :/ Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc, Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Delivery, legal notice to sa po prostu nazwy stron cms, edytuj te strony zmień im nazwę na polską i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Witek7777 Posted August 9, 2015 Author Share Posted August 9, 2015 Dzieki, mam jeszcze jedno pytanie - oprócz legal notice, delivery jest jeszcze (tym razem w Bloku cms) link Nasze sklepy na koncu - w tym przypadku niemożna nazwy zmienić w preferencje/CMS - można jednak ten link wyłączyć w module block cms --> dodaj link do lokalizatora sklepów TAK/NIE (Dodaje link "Nasze sklepy" na końcu bloku.) - nie chce wyłączyć tylko zmienić nazwe ale nie mogę znaleźć pliku, w którym tą nazwe mógłbym zmienić. pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 W tłumaczeniach zmienisz ta nazwę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Witek7777 Posted August 9, 2015 Author Share Posted August 9, 2015 Ok działa dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Witek7777 Posted August 10, 2015 Author Share Posted August 10, 2015 I jeszcze jedno pytanie: w stopce na samym dole jest © 2014 Oprogramowanie e-commerce od PrestaShop™ - w module Block cms w tłumaczeniach jest taki wpis [1]Oprogramowanie e-comerce od %s[/1] ale zmiana nie bardzo coś daje a poza tym nie mogę zmienić 2014 ani linku do strony ukrytym pod tym napisem. pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Tylko to pytanie nie ma nic wspólnego z tematem górnego menu, i ja mogę tutaj odpowiedzieć ale ktoś z takim samym problemem nie znajdzie tego rozwiązania ponieważ górne menu nie ma nic wspólnego z stopką. Szanując innych użytkowników ja nie odpowiem w tym wątku, znajdź podobny wątek lub załóż nowy coby inni użytkownicy mieli tak samo łatwo jak ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarioMW Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Witam. Też mam pytanie dotyczące górnego menu. W wersji mobilnej link do rozwinięcia tego menu nazywa się "ZAKŁADKI". Wolałbym, żeby u mnie to nazywało się po prostu MENU. Miałem od paru osób info, że nie mogą znaleźć menu z linkami do moich produktów. Jak można to zmienić? Z góry dzięki Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Lokalizacja > Tłumaczenia > Tłumaczenia zainstalowanych modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarioMW Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 No właśnie, że tam szukałem w pierwszej kolejności i nie ma tego elementu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarioMW Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Zmieniłem bezpośrednio w pliku ../modules/blocktopmenu/translations/pl.php i zadziałało. Dziwne, że ta pozycja nie jest dostępna do tłumaczenia z poziomu interfejsu PS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Jeśli jest w pliku który wskazałeś to oznacza że tłumaczyłeś zły szablon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarioMW Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Ciekawe. Mam tylko jeden. ;-) Tak, czy owak, dzięki za zaangażowanie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Ciekawe. Mam tylko jeden. ;-) Tak, czy owak, dzięki za zaangażowanie. Pozdrawiam masz do wyboru dwa tlumaczenia, albo generalnie, czyli dla wszystkich szablonow albo poszczegolne szablony z osobna, nawet jezeli jest jeden. jezeli tulaczenie zostalo juz wprowadzone bezposrednio w szablon to tlumaczenie 'general' go nie nakryje. pobierane jest zawsze w pierwszej kolejnsoci te z szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarioMW Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Witek7777
Witam!
Prestashop 1.6.1 - jak przetłumaczyć pozycje z modułu "Górne menu poziome" :
- sekcja CMS i np Legal notice lub delivery itp. wszystko jest po Polsku a to nie,
O ile się nie myle to tłumaczyłem to w poprzedniej wersji - ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie :/
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc,
14 answers to this question
Recommended Posts