Jump to content

Import XML - poptávka

karelzemek

Recommended Posts

Ahoj,

mám zájem o xml import zboží do presty.

Konkrétně potřebuji importovat zboží z xml dodavatele - prvotní import a poté pravidelná aktualizace.

(kód zboží, název zboží, velikost, prodejní cena s DPH, množství)Při prvotním importu ještě odkaz na *.jpg (na stránkách dodavatele)

Jedná se o oblečení, tzn že každá položka má několik velikostí (v prestě řešeno jako "Atributy" daného produktu)

Nabídněte prosím řešení a jeho cenu ;-) - PM, mail, telefon...

Díky.

[email protected]
+420777870518

Není XML jako XML :) Já při implementaci importu narazil na problém, že dodavatel má nepoužitelné (odfláknuté) podrobné popisy zboží, dává si do názvu zboží poznámky typu "OPĚT SKLADEM" a podobně (to tam nechci, nevypadá to dobře), neposkytuje unikátní kód zboží (ten musím vytáhnout z URL zboží a doufat že to opravdu je unikátní kód zboží) a spousta dalších drobností, které je potřeba při importu řešit. Univerzální import z XML se podle mne udělat nedá, pokud si nenadefinuji vlastní XML přímo pro Prestu a "něco" mi to do něj bude předchroustávat.

Další problém je s tím, jak aktualizovat záznamy v Prestě. Jestli slepě přeplácnout a nebo upozornit na změnu a nechat to na uživateli (adminovi). Všechno to závisí na kvalitě vstupních dat.

Jak jsem psal, vše lze nastavit dle konkrétních požadavků, takže se tam dají nastavit různé způsoby pro různé dodavale, co se týče aktualizace, to si import ověří sám v DB, jestli už tam něco takovýho je a jestli tam jsou nějaké změny, tak je provede.

Ahoj vsem,
automaticky import mam naprogramovany.
Neni problem ho upravit dle pozadavku a dle zdrojoveho xml, ze ktereho by se dolovala data.
Predem ovsem upozornuji, ze se jedna o program napsany v C#, ktery spolupracuje s mysql.exe, tudiz pokud hostujete vas shop kdekoliv jinde nez na svem serveru, tak si neskrtnete (z bezpecnostniho hlediska vam to nikdo nepovoli a delat to via cron job je na hov...).

• 2 weeks later...

Tak nevím,
přijde mi to všechno zbytečně složité, dělám import dle změny parametrů produktů od výrobce v každém XML zvlášť, kde u každého výrobce mám samostatný soubor. Pokud tady chcete praktikovat formát B2B, je to spíše cesta do problémů. A to nejmenuji ani jazykovou bariéru v datech... neb např pro mne, je 98% výrobců mimo CZ

:-S

• 1 year later...

Sice je to starý topic, ale nedávno jsem něco podobného řešil pro svůj shop. Dělal jsem dva různé skripty pro dva dodavatele.

Pokud je třeba, umí to i překládat pomocí Bing translátoru. Skript nejen importuje, ale i dělá synchronizaci - stačí jej pravidelně volat pomocí cronu. Na hlavní stránce je zde možnost vybrat jen určité produkty k importu/ synchronizaci.

Kdyby měl někdo zájem něco takového naprogramovat pro svého dodavatele, může se mi ozvat. Samozřejmě zadarmo to nebude. :) a cenu nelze dopředu říci - záleží na počtu xml souborů, zpracování, atd...