Pawel_Presta Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Witam. Czy wszyscy, którzy mają zaktualizowaną Prestę do 1.6.1.0 do najnowszej (31.07.14) mają problem z tak powolnym zapleczem (szczególnie zakładka moduły) - "zawieszki" po 30-45 sekund. Z góry dzięki za odpowiedź - czy to jest normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Na testowej kopii panel działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pawel_Presta Posted July 31, 2015 Author Share Posted July 31, 2015 ... pierwszy raz się z tym spotkałem ... dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Może wyłącz automatyczne sprawdzanie aktualizacji modułów w Administracja -> Preferencje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pawel_Presta Posted August 3, 2015 Author Share Posted August 3, 2015 Witam. Wyłączyłem - testowałem (Administracja --> Preferencje Automatycznie sprawdzaj aktualizacje modułów na OFF) zaplecze związane z modułami wciąż jest bardzo uporczywe i muszę odświeżać kilkukrotnie stronę aby się przeładowała. Czy istnieje jeszcze jakiś powód dlaczego tak się dzieje? Z góry dzięki za propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mreco Posted August 3, 2015 Share Posted August 3, 2015 Mam to samo na preście 1.6.0.9 tylko na zakładce moduły. Wgrywa się jakieś 15-20 sek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mreco Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 A serwer masz na OVH ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pawel_Presta Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 na linuxpl.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mreco Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Witam. Rozwiązał ktoś ten problem ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vitis-it Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 tak ja rozwiązałem miałem ten sam problem na wersji 1.6.1.1 na VPS OVH i przecwiczyłem wszstko od A do Z i poprostu moim zdaniem presta jest zrąbana i od najnowszej wersji 1.6.1.2 wszystko śmiga błyskawicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mreco Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 No muszę się nie zgodzić z tobą. Mam sklep testowy wersja 1.6.1.1 i zakładka moduły działa b szybko. Coś w normalnym sklepie który stoi na 1.6.0.9 musi być uwalone ale nie wiem co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 (edited) Słuchajcie mam podobny problem tylko z stroną główną (najnowsza wersja prestahop 1.6.1.2 - hosting od home.pl). Ładuje stronę po 10 - 20 sek... powyłączałem sporo modułów, ale to nic nie zmieniło. W pasku przeglądarki jak na dole pakokzuje jaki adres łąduje to najdłużej pokazuje Ustalanie adresu serwera themes Ktoś coś wiw, kojarzy? Edited November 9, 2015 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Słuchajcie mam podobny problem tylko z stroną główną (najnowsza wersja prestahop 1.6.1.2 - hosting od home.pl). Ładuje stronę po 10 - 20 sek... powyłączałem sporo modułów, ale to nic nie zmieniło. W pasku przeglądarki jak na dole pakokzuje jaki adres łąduje to najdłużej pokazuje Ustalanie adresu serwera themes Ktoś coś wiw, kojarzy? problem tymczasowo rozwiązany... okzało się, że nie wiadomo czemu w FrontController.php // Automatically add js files from js/autoload directory in the template if (@filemtime($this->getThemeDir().'js/autoload/')) { foreach (scandir($this->getThemeDir().'js/autoload/', 0) as $file) { if (preg_match('/^[^.].*\.js$/', $file)) { $this->addJS($this->getThemeDir().'js/autoload/'.$file); } } } nie ładowało prawidłowo plików z js/autoload/ zamiast dodawać pwełną ścieżkę z adresem zaczynało od http://themes/... Pomogło usunięcie funkcji i dodanie tych plików ręcznie. Jakby ktoś miał lepsze rozwiązanie to z chęcią posłucham Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mreco Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Witam. Znalazł już ktoś rozwiązanie ??? Ja właśnie zaaktualizowałem sklep do najnowszej wersji i dalej mam to samo. Zakładka modułu działa mega powolnie ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fafik Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 problem tymczasowo rozwiązany... okzało się, że nie wiadomo czemu w FrontController.php // Automatically add js files from js/autoload directory in the template if (@filemtime($this->getThemeDir().'js/autoload/')) { foreach (scandir($this->getThemeDir().'js/autoload/', 0) as $file) { if (preg_match('/^[^.].*\.js$/', $file)) { $this->addJS($this->getThemeDir().'js/autoload/'.$file); } } } nie ładowało prawidłowo plików z js/autoload/ zamiast dodawać pwełną ścieżkę z adresem zaczynało od http://themes/... Pomogło usunięcie funkcji i dodanie tych plików ręcznie. Jakby ktoś miał lepsze rozwiązanie to z chęcią posłucham Ja załatwiłem to trochę inaczej: linię 1490 (PS 1.6.1.4) zamieniłem na: return $this->useMobileTheme() ? _PS_THEME_MOBILE_DIR_ : substr(_PS_THEME_DIR_,1); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sirocco Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Witam. Znalazł już ktoś rozwiązanie ??? Ja właśnie zaaktualizowałem sklep do najnowszej wersji i dalej mam to samo. Zakładka modułu działa mega powolnie ;/ witam i się witam - zwykle czytam forum - a ponieważ mam nieco doświadczenia z ps to czymś się podzielę: rozwiązanie mało eleganckie ale u nas 100% skuteczne: http://nemops.com/faster-prestashop-back-office-modules-themes-ads/#.V8XM7TWYuTk w skrócie: - w classes/tools.php zaraz za: public static function addonsRequest($request, $params = array()) { linia ok. 2025 wstawiamy kod: return false; a wcześniej usuwamy pliki: config/xml/must_have_modules_list.xml config/xml/default_country_modules_list.xml oczywiście zawsze warto zrobić kopię bezpieczeństwa. Jeszcze czyścimy cache, usuwamy plik /cache/class_index.php - ten plik odtworzy się zaraz. I ... już. Na ps 1.6.0.11 działa z wielkim powodzeniem, minusy: - aktualizacje nie będę się pojawiać - bezpośrednia ingerencja w class plusy: - zakładka moduł ładuje się o wieeele szybciej - nawet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Pawel_Presta
Witam.
Czy wszyscy, którzy mają zaktualizowaną Prestę do 1.6.1.0 do najnowszej (31.07.14) mają problem z tak powolnym zapleczem (szczególnie zakładka moduły) - "zawieszki" po 30-45 sekund.
Z góry dzięki za odpowiedź - czy to jest normalne?
15 answers to this question
Recommended Posts