Jump to content
  • 0

Ceny wysyłek krajowych i międzynarodowych zmieniły ceny wszystkich produktów !

nikos111

Question

WItam ,

Mam sklep oparty na Presta Shop 1.6 . Od początku miałem problem z cenami wysyłek .

WYSYŁKA - PRZEWOŹNICY - LOKALIZACJE WYSYŁEK I KOSZTY

Na początku określone były tylko wysyłki krajowe . Kwoty podane były w wartości NETTO z zaznaczoną opcją STANDARD RATE 23% . Po wprowadzeniu przesyłek międzynarodowych (dodane regiony) w tym samym miejscu , czyli WYSYŁKA - PRZEWOŹNICY - LOKALIZACJE WYSYŁEK I KOSZTY - wpisane kwoty netto dla poszczególnych regionów i wag wyświetlały się w sklepie w kwotach NETTO a nie BRUTTO tak jak ma to miejsce w przypadku przesyłek krajowych .

Wczoraj próbowałem nad tym "popracować" zmieniając kwoty VAT w ustawieniach przesyłek np. na "0' ale bezskutecznie więc powróciłem do poprzednich ustawień ..Okazało się jednak , że nagle wszystkie ceny produktów zmniejszyły się o kwotę VAT czyli o 23% .

Jaki związek miało "majstrowanie" przy stawkach VAT dla cen przesyłek z cenami produktów ?

W jaki sposób można przywrócić prawidłowe ceny produktów z VAT aby uniknąć np. poprawienia ich za pomocą pliku importu ?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zgadza się . Loguje się jako kupujący aby sprawdzić poprawność wprowadzonych cen dla wysyłek zagranicznych .

Czyli po prostu ceny dla wysyłek zagranicznych należy wprowadzić w cenach brutto do formularza w WYSYŁKA - PRZEWOŹNICY - LOKALIZACJE WYSYŁEK I KOSZTY ?

A co z cenami produktów , które zmniejszyły się o 23% ? Jest jakiś szybki sposób aby zmienić je "masowo"  dodając te 23% ?

• 0

Jak zmienisz kraj dostawy na Polskę (albo któryś ze zdefiniowanych w regułach podatków) to znowu naliczy VAT.

Od Ciebie zależy czy i jak chcesz naliczać vat dla jakich krajów.

Tu masz mój temat w podobnej kwestii: https://www.prestashop.com/forums/topic/453080-reguły-podatków-a-podatek-vat-i-wysyłka-do-różnych-krajów/

Czy dobrze wykombinowałem nie wiem, bo nikt mi nie potwierdził ani nie zaprzeczył, ale działa tak jak chciałem.