juby Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 W jaki sposób mogę zmienić ceny na ponad 7000 produktów w moim sklepie? Niektóre są tańsze niektóre droższe ale generalnie wszystkie ceny się pozmieniały. Mam z tym duży problem bo robiąc to ręcznie zajmie mi to sporo czasu a wolałbym tego uniknąć. Wersja Presty 16.0.9 Ktoś, coś? Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Do masowej przeceny produktów o procent lub wartość (w górę, albo w dół) to mam gdzieś moduł. Ale jak każdy ma inną zmianę, to tylko import CSV. Wystarczy do importu ID produktu i nowa cena. Przy włączonych podatkach jest to NETTO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 juby Posted August 3, 2015 Author Share Posted August 3, 2015 No właśnie próbuje zrobić import CSV, tylko dwie kolumny ID produktu i cena ale miele miele a ceny i tak stare zostają Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted August 3, 2015 Share Posted August 3, 2015 A w jakiej pozycji masz przełącznik "Wymuś wszystkie numery ID"? Ustawienie tego dynksa na TAK powoduje wykonywanie polecenia sql ALTER TABLE, czyli modyfikację istniejących już rekordów w tabeli. Ustawienie dynksa na NIE wykonuje polecenie INSERT INTO, czyli dodawanie nowych rekordów do tabeli z przydzielaniem im nowych ID. UWAGA: przed zabawą z importem CSV należy zawsze wykonać backup bazy danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 juby Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Yabber, generalnie to ustawienia sa takie usunąć wszystkie produkty before import - nie use product reference as key - nie do not regenerate thumbals - nie force all id numbers - tak generalnie probuje w roznych konfiguracjach i i tak ch.. z tego jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 (edited) Ustawienia masz OK. Przyczyną przy tak dużej paczce danych może być przekraczanie któregoś z limitów serwera. Zrób wczytanie najpierw 100 rekordów, jak OK to następnie 1000 itd. A potem podziel import na mniejsze paczki. Edit: do not regenerate thumbals - ustaw TAK Tworzenie miniatur to zamulacz, a po co przy zmianie cen generować ponownie obrazki? Edited August 8, 2015 by Yabber (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 1. Ustawienie opcji: 2. Import: 3. W załączniku plik wzorcowy. Uwaga: Separatorem liczb dziesiętnych jest KROPKA. products_2015_08_17_16_11_22.csv.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
juby
W jaki sposób mogę zmienić ceny na ponad 7000 produktów w moim sklepie?
Niektóre są tańsze niektóre droższe ale generalnie wszystkie ceny się pozmieniały.
Mam z tym duży problem bo robiąc to ręcznie zajmie mi to sporo czasu a wolałbym tego uniknąć.
Wersja Presty 16.0.9
Ktoś, coś?
Z góry dzięki
6 answers to this question
Recommended Posts