kuba_free Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Witam, Podczas tworzenia mapy ze sklepami stacjonarnymi natrafiłem na problem. Ponieważ chcę tam umieścić własną ikonę. Wchodzę w Preferencje -> Szablony -> Ikony -> Ikona sklepu i dodaje tam zdjęcie w formacie GIF transparentne (takie jak sugeruje presta) a mimo to na mapce wokół ikony pojawia się biała ramka. Próbowałem też z PNG ale bez zmian. Macie jakiś pomysł jak to poprawić? Poniżej załączam zdjęcie, żeby pokazać o co mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 a w ustaoweniach zdjec? masz ustawione "Użyj PNG tylko jeżeli zdjęcie podstawowe jest w formacie PNG" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 a w ustaoweniach zdjec? masz ustawione "Użyj PNG tylko jeżeli zdjęcie podstawowe jest w formacie PNG" ? Nie ma to znaczenia, bo akurat tę ikonkę presta zapisuje w głównym /img bez żadnej konwersji jako transparentnego gifa. Zdaje się, że to googiel dorzuca od siebie to tło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Najprościej podmienić ikonę na serwerze wtedy będzie transparentne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_free Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Ustawiłem "Użyj PNG tylko jeżeli zdjęcie podstawowe jest w formacie PNG" ale tak jak Yabber mówi, nic to nie zmieniło. Najprościej podmienić ikonę na serwerze wtedy będzie transparentne. W którym miejscu podmienić ikonę? Wchodzę do folderu /img jednak na widzę tam żadnego pliku z moją ikoną. Gdzie może być ona zapisana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 W 1.6.0.14 jest właśnie w folderze img z rozszerzeniem gif i dopiskiem numerycznym w nazwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_free Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 Podmieniłem zdjęcie na serwerze ale mimo to nadal dodaje mi białe tło. W tym przypadku pozostaje mi chyba skorzystać z oryginalnych znaczników googla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts