st7 Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 przy stosowaniu modułu bloku kategorii jako menu (lewa kolumna) podczas chodzenia po podkategoriach tytuł Kategorie zmienia na nazwę aktualnej kategorii - da się uniknąć tej zmiany? Czy pozostaje tylko zmiana w kodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 W konfiguracji modułu ustaw: Kategoria główna -> Kategoria główna Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st7 Posted July 29, 2015 Author Share Posted July 29, 2015 no właśnie problem z tym, że mam tak ustawione a nadal nagłówek zmienia się na nazwę kategorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 po wprowadzeniu nowych ustawień profilaktycznie przeczyść cache, ten moduł korzysta z cache więc może to być kwestia pamięci podręcznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st7 Posted July 30, 2015 Author Share Posted July 30, 2015 Niestety również nie pomogło. Dla testu zainstalowałem sobie nawet czystą instalkę 1.6.1 lokalnie i tam również to nie działa - więc może coś jest nie tak w wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 W pliku /themes/TWOJ_SZABLON/modules/blockcategories/blockcategories.tpl Kod: <h2 class="title_block"> {if isset($currentCategory)} {$currentCategory->name|escape} {else} {l s='Categories' mod='blockcategories'} {/if} </h2> zamień na: <h2 class="title_block"> {l s='Categories' mod='blockcategories'} </h2> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st7 Posted July 30, 2015 Author Share Posted July 30, 2015 Dzięki za poradę Tak przy okazji zapytam bo nowy w tym jestem, jak często wychodzą aktualizacje takich modułów? Chodzi mi o to, że pewnie nie raz będę musiał coś na sztywno w plikach pozmieniać a przy aktualizacjach wszystko się nadpisze i trzeba będzie ponownie wprowadzać zmiany. dzięki, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Ostatnio tempo wydawania nowych wersji presty prawie jak u microsofta, co miesiąc nowa wersja . Zasada jest taka, że w czasie aktualizacji nadpisywane są wszystkie pliki core i szablon default-bootstrap. Jeśli dokonujemy modyfikacji szablonu najlepiej go skopiować pod własną nazwą np. "moj_szablon" w katalogu themes. Następnie w Preferencje -> Szablony -> Ustawienia zaawansowane -> Katalog - zmieniamy na "moj_szablon". I ten szablon nie ulegnie modyfikacji w czasie upgrade presty lub pojedyńczych modułów, których templatki mamy w /themes/moj_szablon/modules/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st7 Posted July 30, 2015 Author Share Posted July 30, 2015 Czyli jak rozumiem dzięki katalogowi modules w katalogu mojej indywidualnej templatki nadpisuję odpowiednie pliki w modułach presty i to tam robić wszelkie zmiany a nie w głównym katalogu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Czyli jak rozumiem dzięki katalogowi modules w katalogu mojej indywidualnej templatki nadpisuję odpowiednie pliki w modułach presty i to tam robić wszelkie zmiany a nie w głównym katalogu? Dokładnie. Priorytet jest taki, że pierwsze są brane templatki modułu z aktywnego szablonu, jeśli ich nie ma to z core. Dotyczy to zresztą także tłumaczeń, maili, pdfów, css, js. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st7 Posted July 30, 2015 Author Share Posted July 30, 2015 Ok, dziękuję bardzo za wyczerpujące temat info pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
st7
przy stosowaniu modułu bloku kategorii jako menu (lewa kolumna) podczas chodzenia po podkategoriach tytuł Kategorie zmienia na nazwę aktualnej kategorii - da się uniknąć tej zmiany? Czy pozostaje tylko zmiana w kodzie?
10 answers to this question
Recommended Posts