Jump to content

Brak ikon kolorów w podglądzie produktu

furmonter

Recommended Posts

• 5 weeks later...

Witam,

Mam ten sam problem. U mnie wygląda to tak, że ikony kolorów pojawiają się tylko przy ostatnio dodanym produkcie. Pozostałe produkty wcześniej miały ikony ale później wraz z dodawaniem następnych produktów jakby przenosiły się na ostatnio dodany produkt. Dlaczego tak się dzieje?

Niestety znowu nie mogę podać linku bo sklep jest nieczynny. W załączniku przesyłam screena. Wszystkie produkty na screenie mają taką sama kombinację kolorów jak ten ostatni produkt. Zanim dodałem ostatni produkt to kolory wyświetlały się na przedostatnim produkcie i tak cały czas przeskakują na ostatnio dodany produkt.

post-1076052-0-05423500-1440567617_thumb.jpg

• 2 months later...

Chciałbym odświeżyć temat, mogę prosić o pomoc? Dlaczego tak się dzieje? Nadal tylko ostatni produkt ma ikony kolorów.

OK, sprawa rozwiązana. Samo się naprawiło po wejściu w edycję szablonu w opcję "Wyświetlaj narzędzie natychmiastowej edycji", kliknąłem "zobacz" i od tego momentu wszystko jest ok. Dziwne ale najważniejsze że działa.

Edited by Cebul (see edit history)

• 1 month later...

Hejka, ja mam chyba ten sam problem i niestety powyzsza metoda podana przez Cebul nic nie dala. Uzywam postawowego szablonu i od jakiegos czasu mam problem z kolorami pod miniaturkami, raz sa a raz nie. W sumie ostatnio to gdy wyszukuje cokolwiek w sklepie to pojawiaja sie miniaturki z kolorami i wszystko dziala ale na glownej stronie w tych zakladkach.. Nowosci itp nie ma kolorow - nie mam pojecia co zrobic - probowalam juz wszystkiego :(

A teraz to juz nigdzie nie ma tych kolorow, a nic nie robilam poza edycja css gornej belki i edycja global.css ale tylko male pierdloly jak pozycje elementow.

O co chodzi z tymi kolorami !?

Prosze o pomoc!

Aleksandra

Edited by mystxxx (see edit history)

A moze jednak mamy tu jakiegos eksperta ktory sie wypowie, moze nakieruje jako co mozna zrobic albo od czego to jest? Sytuacja jest podejrzana bo teraz po instalacji jakiegos modulu nie zwiazanego z kolorami czyli modul od menu ikonki sie pojawily ale na stronie glownej np w dziale nowosci nadal nie ma. Co jest grane?

Pozdrawiam serdecznie

Aleksandra

U mnie też jednak znowu się coś sypie. Sytuacja wygląda tak:

W kategorii A i B mam produkty w różnych kolorach.

I teraz zrobiło się coś takiego:

Do kategorii A dodaję nowe produkty z kolorami, i nagle ikonki pojawiają się tylko przy ostatnio dodanym produkcie, przy innych poznikały ale w kategorii B nadal były. Później do kategorii B dodałem nowe produkty z kolorami i stało się to samo co wcześniej w kategorii A czyli w obu kategoriach tylko ostatnie produkty mają ikony kolorów. O co chodzi? Czy ktoś potrafi to rozwiązać? Dodam jeszcze że w międzyczasie zmieniałem kolorystykę szablonu, może to znowu miało jakiś wpływ? Bo powtarza się sytuacja z mojego poprzedniego posta. Gdzie można to zgłosić?

• 1 month later...
  • 1 month later...

Witam serdecznie wszystkich,

jest to mój pierwszy post w tematyce PrestaShop więc proszę o wyrozumiałość.

Nie wiem czy w dobrym miejscu opisuję mój problem ale też chodzi o braki grafiki.

postaram się streścić żeby nie zabierać zbyt wiele czasu, mianowicie:

przeniosłem sklep z serwera  na "nazwie" do "linux"  wiele plików graficznych zaginęło ale udało się za drugim razem i prawdopodobnie wszystkie pliki są ok.

pojawił się jednak problem z menu. (załączam screena) ikonki były kolorowe i zawierały rysunki odzwieciedlające daną kategorię, w tej chwili niestety tak nie jest :-(

Moduły na zapleczu sklepu jakie mam zainstalowane to:
1.Górne menu poziome v2.2.1
2.Megamenu Customer v1.0
3.TV Menu Icon v2.5.4

wersja presty: 1.6.0.14

adres:   www.panbobas.pl

Nie mam zielonego pojęcia co się stało że tak menu ześwirowało?
Czy ktoś może mnie naprowadzić na plik odpowiedzialny za ten bałagan, który się zrobił w moim menu?

Za wszelką pomoc jestem wdzięczny.

post-974726-0-01490100-1457638085_thumb.png

Właśnie udało mi się naprawić problem :)  tak jak kolega wcześniej napisał "brakowało plików"

Odkopałem kopię zapasową i działa jak należy :)

Przy okazji uzupełniłem braki innych ikonek i plików graficznych.

Dziękuję za podpowiedź

Niby proste a dla  laika problematyczne ;)

Pozdrawiam.

• 3 months later...

Właśnie chciałem napisać że w końcu poradziłem sobie z tym dziadostwem bo zmieniłem kod w pliku product-list-colors.tpl tak jak jest napisane w poniższym linku ale niestety po 5 minutach ikonki kolorów znowu zniknęły! Już mnie szlak trafia, czy ktoś wie jak to zrobić żeby te ikonki działały?

https://www.prestashop.com/forums/topic/362961-solved-attribute-textures-missing-in-product-list/