Konfiguruje nowego przewoźnika i problem mały bo nie wiem jak skonfigurować maksymalne wymiary paczki Poczta Polska
Taką dostałem odpowiedź od Poczty Polskiej --> Podsumowując, minimalne wymiary dla gabarytu A to 9 x 14 cm, maksymalne nie mogą być większe niż 30 x 60 x 50 cm. Dla gabarytu B minimalne - większe niż 30 x 60 x 50 cm, maksymalne nie mogą być większe niż długość + 2 x szerokość + 2 x wysokość= do 300 cm, maksymalny wymiar (długość) nie może przekroczyć 150 cm.
Przecież nie określę byle jakich tylko żeby mieściły się w max. np. 100 x 50 x 50 cm bo jak będzie przesyłka miała długość 150cm to też będzie się nadawała (po korekcie innych wymiarów).
A może wstawić 0 i zignorować wymiary - tylko jak wtedy obliczy Prestashop czy dany przewoźnik da rade przesyłkę przewieźć (na podstawie wagi? a co z wymiarami?) jak to działa?
Inaczej --> Jak automat określa paczkę na zakupienie trzech paczek kawy, ekspresu do kawy i dwóch syropów do kawy (jeden koszyk) - na podstawie wymiarów czy wagi albo może wymiarów i wagi? - jak to działa.
Question
Witek7777
Witam!
Konfiguruje nowego przewoźnika i problem mały bo nie wiem jak skonfigurować maksymalne wymiary paczki Poczta Polska
Taką dostałem odpowiedź od Poczty Polskiej --> Podsumowując, minimalne wymiary dla gabarytu A to 9 x 14 cm, maksymalne nie mogą być większe niż 30 x 60 x 50 cm. Dla gabarytu B minimalne - większe niż 30 x 60 x 50 cm, maksymalne nie mogą być większe niż długość + 2 x szerokość + 2 x wysokość = do 300 cm, maksymalny wymiar (długość) nie może przekroczyć 150 cm.
Przecież nie określę byle jakich tylko żeby mieściły się w max. np. 100 x 50 x 50 cm bo jak będzie przesyłka miała długość 150cm to też będzie się nadawała (po korekcie innych wymiarów).
A może wstawić 0 i zignorować wymiary - tylko jak wtedy obliczy Prestashop czy dany przewoźnik da rade przesyłkę przewieźć (na podstawie wagi? a co z wymiarami?) jak to działa?
Inaczej --> Jak automat określa paczkę na zakupienie trzech paczek kawy, ekspresu do kawy i dwóch syropów do kawy (jeden koszyk) - na podstawie wymiarów czy wagi albo może wymiarów i wagi? - jak to działa.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź,
3 answers to this question
Recommended Posts