marking Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 (edited) witam blok information mimo zainstalowania jezyka PL, skasowania ANG i zmiany wszystkie na PL nadal mam jako information, jak to zmienic? PROBLEM NUMER 2 Jeszcze jeden problem default bootstrap standardowy szablon presty wiem ze jak ustawię obrazek dla kategorii prostokątny, to miniatura w kwadracie tez będzie prostokątna jak kwadratowy, będzie kwadratowa natomiast pytanie brzmi inaczej, czy istnieje mozliwosc ustawienia obrazka, ale aby nie był on wyświetlany nad kategorią? tj czy moge ustawić jakośobrazek w panelu admina (obrazek kategorii), ale zeby wyswietlał mi się on tylko w tych kwadratach, ale nie wyswietlał nad nazwą kategorii po kliknięciu w nią z gory dzieki Edited July 22, 2015 by marking (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marking Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Nikt nie umie pomoc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marking Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 nikt nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 1)Moduły i usługi > Blok CMS > Konfiguracja bloku CMS > edytuj 2)Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem i nie wiem co chcesz dokładnie zrobić ale ja namawiał bym aby zostawić ten obrazek i dodatkowo dodać dobry opis. Bez obrazka i opisu strona będzie słabo indeksowana w Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marking Posted July 29, 2015 Author Share Posted July 29, 2015 ok z lewej strony zmieniło mi się Information na informacje, natomiast pozostałe elementy, które są tj delivery itd nadal jest po angielsku w stopce również nadal jest INFORMATION a nie informacje (w stopce pod newsletterem) moglbys pomoc zaradzic cos na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 To delivery to nazwa strony cms zmień nazwę tej strony na polski, a information w stopce zmienisz w tłumaczeniach modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marking Posted July 29, 2015 Author Share Posted July 29, 2015 Gdzie zmienic dokladnie to delivery na polski bo szukalem i wlasnie nie mogę tego znalezc. W konfiguracji cms jest delivery ale jest tylko do zaznaczenia nie moge po kliknięciu w to zmienic nazwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 To nie w modułach się zmienia. Menu administratora -> Preferencje -> CMS Tam modzisz wszystkie własne strony z różnymi bla bla bla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 INFORMATION w stopce zmienisz tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułów > Moduł blockcms Link to comment Share on other sites More sharing options...
marking Posted July 30, 2015 Author Share Posted July 30, 2015 to już ostatnie z tego levego information nie wiem gdzie moge zmienić szukam i szukam i w tłumaczeniach i w konfiguracjach modułu zeby zmienić nazwe delivery na wysyłka a np. legal notice na nota prawna Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 @Yabber przeciez napisał https://www.prestashop.com/forums/topic/456059-problem-z-t%C5%82umaczeniem-i-obrazkami-w-kategorii/?do=findComment&comment=2109495 Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-tair Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Takie moje rozwiązanie odnośnie grafik do kategorii ((gdzieś znalazłem podpowiedź na forum ENG): 1. Główne zdjęcie kategorii w domyślnym szablonie zrobiłem 870x217 px - wymiar category_default 2. Zdjęcie kwadrtowe zrobiłem grafikę oczywiście w kwadracie np. 500x500 px i nadpisałem w katalogu /img/c/15-medium_default.jpg Gdzie 15 jest numerem kategorii. Niestety ręczna robota i przy dużej ilości kategorii dużo pracy, ale jak na razie innego rozwiązania nie znalazłem. Oczywiście przy regeneracji zdjęć głównych pewnie się nadpiszą prostokątami - nie regenerowałem obrazków. Próbowałem wcześniej zrobić nowy rozmiar zdjęcia (miniaturkę kategorii w prostokącie 174x44px)i podpiąć tylko pod kategorie np. medium_default_category i odhaczyłem medium_default (125x125px) ale niestety nie działa. Może ktoś wie dlaczego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts