michalrx Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Witam,próbuję edytować oryginalny szablon tak, żeby w produktach, które mają włączony tryb katalogu widoczny był inny przycisk (np. Cena na telefon) zamiast przycisku "Dodaj do koszyka", który jest dostępny w pozostałych produktach. Niestety jakiekolwiek zmiany w pliku product.tpl nie dają żadnych widocznych efektów na stronie. Oczywiście wymuszałem kompilację, nie wiem już jak to ugryźć. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Napisz dokładnie co robiłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalrx Posted July 21, 2015 Author Share Posted July 21, 2015 To chyba bez większego znaczenia. Skopiowałem przycisk "dodaj do koszyka", jednak ten nadal wyświetlał się pojedynczo. Próbowałem dodać prosty tekst pod przyciskiem, nad przyciskiem, w różnych miejscach, po wymuszaniu kompilacji jednak na stronie produktu nie było żadnych zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 No widzisz skoro to bez znaczenia to może i rozwiązanie jest bez znaczenia. Ty się nie wysilasz a chcesz żeby ktoś inny się wysilał. Napisz co konkretnie robiłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 możę korzystasz z jakiegoś modułu cache np. "pagespeed" / "pagecache" itp. jest ich troche i są bardzo popularne :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Jest kilka możliwości jak wspomniany cache czy, np. taka że wrzuca to po znaczniku !$catalog_mode i też zmiany nie będą widoczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalrx Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Wybaczcie Panowie, już działa... skopiowałem niepełny kod i przez to treść się nie wyświetlała... Teraz muszę tylko wykombinować jak zrobić aby w trybie katalogu wyświetlał mi się przycisk (może być taki sam jak dodaj do koszyka tylko że np. "cena na telefon"). Macie pomysł jak to przerobić? Głównie chodzi mi o składnie ifa - żeby tylko w tym przypadku ten przycisk się wyświetlał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Tylko dla jasności spytam taki produkt ma w karcie produktu wyłączoną opcje sprzedaż? Jeśli tak to {if !$product->available_for_order} treść {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalrx Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Zgadza się, wyłączona sprzedaż = tryb katalogu. Dzięki, sprawdzę to dziś Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Jeśli tak to zadziała jeśli nie to zmienna jest w poście #6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts