Basshunterek Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem moduł pozwalający na wysyłkę kodów rabatowych po zamówieniu na MyPresta.eu. Mam problem ze zmianą tematu wysyłanej do klienta wiadomości - jej tytuł to "NazwaSklepu.pl - Thank you for shopping! We have got a gift for you". Kiedy próbuję przetłumaczyć go w "Tłumaczeniach" w backoffice, w polu gdzie powinna być możliwa zmiana tematu maila, pojawia się informacja "Nie znaleziono Tematu dla oc_voucher, lub temat zstał wygenerowany w bazie danych." Jak mogę zmienić ten temat? Z poważaniem, Bartłomiej Tokarski Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Witam, jaka wersja sklepu, jaka wersja modułu? edit: generalnie to tłumaczenia modułu to całkowicie osobny temat nie związany z modułem, tutaj jest coś jest nie tak w sposobie działania funkcjonalności tłumaczeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basshunterek Posted July 21, 2015 Author Share Posted July 21, 2015 Wersja sklepu - 1.6.0.9 Wersja modułu Kody rabatowe za zamówienia - v1.4.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Zatem dzieje się tak: - prestashop posiada nie do końca dopracowany proces tłumaczenia maili. Problem występuje dla każdego niestandardowego modułu zainstalowanego w preście. to co należy zrobić: sprawdzić katalog z szablone, przejść do podkatalogu /modules/ordercoupons/mails/ proszę zweryfikować czy podkatalogi z językami (pl,en,fr,es itp.) posiadają wspomniane pliki szablonów email jeżeli plików nie ma - proszę je skopiować z głównego katalogu modułu tj: /modules/ordercoupons/mails/ jeżeli to nie pomaga, lub jeżeli pliki są - proszę je usunąć z themes/TWOJ-SZABLON/ordercoupons/mails/ jeżeli i to nie pomaga proszę sprawdzić plik: themes/TWOJ-SZABLON/mails/pl/lang.php (oraz inne wersje językowe jeżeli jest taka potrzeba). Jest to plik zawierający tłumaczenia tytułów maili. Czy znajduje się tam wspomniana fraza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basshunterek Posted July 21, 2015 Author Share Posted July 21, 2015 Niestety, wykonałem wszystkie kroki, ale efekt wciąż jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basshunterek Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Dzień dobry, Panie Miłoszu, wciąż czekam na pomoc. Zakupiłem ten moduł u Pana, a nie mogę doprosić się wsparcia z Pańskiej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basshunterek Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 Panie Miłoszu, strasznie ciężko się z Panem kontaktuje... Wysyłałem maile (już 5) i smsy w ciągu ostatniego tygodnia, ale pomocy się nie doczekałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 temat zamykam, problem rozwiązany. kwestia konfiguracji sklepu, to nie były problemy z modułem :-) presta jeszcze trochę dziwnie działa w kwestii tłumaczeń maili a zwłaszcza ich tytułów :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts