ryboxx Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Witam serdecznie i proszę o szybką pomoc! Chciałem edytować szablon HTML powiadomienia e-mail o nowym zamówieniu dla obsługi sklepu w "Lokalizacja --> Tłumaczenia" Gdy zapisałem zmiany coś się stało, ponieważ użytkownikom sklepu podczas potwierdzania swojego zamówienia wyskakuje błąd: 500 Internal Error. Zamówienie pokazuje się w panelu ale nie zostaje wysłana wiadomość ani do klienta ani do obsługi sklepu. W logach wyskoczył mi następujący komunikat: "Shop not found at line 403 in file classesshopShop.php". Proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu problemu i z góry dziękuje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Od dawna presta nie radzi sobie z poprawnym zapisaniem plików email gdy je tłumaczymy z panelu, a w szczególności pliku potwierdzającego zamówienie. Tak na szybko zamień pliki maili na serwerze na te oryginalne, następnie zmiany które chcesz dokonać zrób poza prestą i wtedy wrzuć pliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboxx Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 Zamieniłem pliki z folderu "mails" oryginalne niestety nic to nie pomogło. Dalej ten sam problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Włącz tryb debugowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboxx Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 No właśnie! Tryb debugowania, jak mogłem o tym zapomnieć ;/ Problem rozwiązany. Dzięki za naprowadzenie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Skoro tryb debugowania rozwiązał problem to znaczy ze problem był już rozwiązany wcześniej podczas zmiany plików, tylko sklep pamiętał jeszcze stare ustawienia a tryb debugowania po prostu wyczyścił cache Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboxx Posted July 21, 2015 Author Share Posted July 21, 2015 Nie, wtedy podmieniłem pliki w katalogu głównym, w folderze "mails". Nie wiedziałem, że w folderze szablonu sklepu podczas mojej edycji tłumaczeń z panelu administracyjnego utworzył się tam też katalog "mails". Dopiero podmiana w tym miejscu dała rozwiązanie problemu Jeszcze raz dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts