Jump to content

500 Internal Error podczas potwierdzania zamówienia przez klienta

ryboxx

Recommended Posts

Witam serdecznie i proszę o szybką pomoc! 

Chciałem edytować szablon HTML powiadomienia e-mail o nowym zamówieniu dla obsługi sklepu w "Lokalizacja --> Tłumaczenia" Gdy zapisałem zmiany coś się stało, ponieważ użytkownikom sklepu podczas potwierdzania swojego zamówienia wyskakuje błąd: 500 Internal Error. Zamówienie pokazuje się w panelu ale nie zostaje wysłana wiadomość ani do klienta ani do obsługi sklepu.

W logach wyskoczył mi następujący komunikat: "Shop not found at line 403 in file classesshopShop.php".

Proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu problemu i z góry dziękuje! 

Od dawna presta nie radzi sobie z poprawnym zapisaniem plików email gdy je tłumaczymy z panelu, a w szczególności pliku potwierdzającego zamówienie. Tak na szybko zamień pliki maili na serwerze na te oryginalne, następnie zmiany które chcesz dokonać zrób poza prestą i wtedy wrzuć pliki.

Nie, wtedy podmieniłem pliki w katalogu głównym, w folderze "mails". Nie wiedziałem, że w folderze szablonu sklepu podczas mojej edycji tłumaczeń z panelu administracyjnego utworzył się tam też katalog "mails". Dopiero podmiana w tym miejscu dała rozwiązanie problemu :) 

Jeszcze raz dzięki za pomoc ;)