Jump to content

Wyświetlanie "CENA OD" gdy produkt ma kombinacje z różna ceną?

kocol.maciej

Recommended Posts

budujac warunek tylko dla koniecznosci posiadania przez produkt atrybutow to niewielki problem. wysztarczy (~ pisze z glowy, wiec zmienne moga sie roznic)

{if $product.attrubute}{l s='from'}{/if} CENA

jednak "gorka" zaczyna sie przy badaniu atrybutow z roznymi cenami. pytanie, czy w ogole w product-list i podonych sa do pobrania ceny poszczegolnych kombinacji. jezeli nie to trzeba bedzie tez zmodyfikwoac kontroler i dopisac te zmienne, albo jak juz przerabiac to bezposrednio w kontrolerze dodac funkcje, ktora zbada te atrybuty i jezeli bedzie 'true' to przekaze to w odpowiedniej zmiennej i wtedy tylko

{if $zmienna}'form'{/if} CENA 

Gdy podam ten kod wyskakuje mi błąd: zmieniłem tylko zmienną na $product.attributes bo taka jest w dokumentacji.

Notice: Undefined index: attributes in /var/www/html/prestashop/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(171) : eval()'d code on line 125

jak pisalem, to bylo z glowy, na szybko, wiec zmienna moglem pomylic. a zwracany blad? no.... nie wiem co masz za dokumntacje, ale taka zmienna nie istnieje. tutaj dalej zostawiam pytanie, czy w ogole taka zmienna przekazana jest do product-list. z tego co tak teraz kojarze to przekazana jest tylko zmienna atrybutu jako 'color' reszty chyba nie ma.

pusc sobie dumpa zmiennej $product {$product|var_dump} i wprawdz w ogole czy masz atrybuty produktow. dla lepszej widocznosci stryktury tabeli mzoesz umieszcic dumpa w <pre></pre>

Edited by design4VIP (see edit history)