Witam testuję swój sklep za pomocą PageSpeed Insights i pojawił mi się irytujący problem, który ponoć spowalnia wczytywanie witryny.
Wyeliminuj blokujący renderowanie kod JavaScript i CSS z części strony widocznej na ekranie
Strona zawiera blokujące zasoby CSS (2). Powoduje to opóźnienia w renderowaniu strony.
Część strony widoczna na ekranie nie mogła się wyrenderować bez konieczności czekania na wymienione zasoby. Spróbuj opóźnić ładowanie zasobów blokujących, ładować je asynchronicznie lub wbudować najważniejsze elementy tych zasobów bezpośrednio w HTML-a.
Tak samo również mam wskazówkę dotyczącą skrócenia czasu odpowiedzi serwera - czy jest na to jakiś sposób, czy jedyne rozwiązanie to wykupienie szybszego hostingu?
Question
rusiano
Witam testuję swój sklep za pomocą PageSpeed Insights i pojawił mi się irytujący problem, który ponoć spowalnia wczytywanie witryny.
W jaki sposób mogę to naprawić?
Tak samo również mam wskazówkę dotyczącą skrócenia czasu odpowiedzi serwera - czy jest na to jakiś sposób, czy jedyne rozwiązanie to wykupienie szybszego hostingu?
4 answers to this question
Recommended Posts