jangor Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 Witam! Coś mnie podkusiło by zrobić aktualiuzację modułów tak jak robiłem to zawsze w mojej preście 1.6.0.11, no i wśród aktualizacji był moduł Blok CMS do wersji jak w temacie. Przeszło bez problemu lecz zniknęły linki w stopce. W BO wszystko jak było jest w /preferencje/cms linki do wyświetlania zaznaczone i pełne zawartości, w /moduły/blok CMS łącza też do wyświetlania zaznaczone, ale na froncie oprócz INFORMACJE linków do stron brak... Desperacko porównałem do nieaktualizowanej kopii presty i różnic brak. Jak błąd w aktualizacji modułu blok CMS czy co? Ma ktoś jakiś pomysł oprócz czekania na jeszcze nowszą aktualizację tego modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 Czyli wyświetla sie tylko nagłówek modułu w stopce a reszta nie? dlaczego nie zaktualizujesz sobie sklepu do wersji 1.6.0.14 lub 1.6.1 ta którą masz miała jakieś problemy i to chyba własnie z modułami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jangor Posted July 16, 2015 Author Share Posted July 16, 2015 Tak pięknie mi wszystko na tej wersji szło - popoprawiałem sobie trochę .tpl, zainstalowałem i pokonfigurowałem dodatkowe moduły, w tym jeden kupiony i zachciało mi się aktualizacji. Dobrze, że nie zacząłem na dobre sklepu towarować. Dlatego unikałem aktualizacji presty. Jest dokładnie jak piszesz tylko nagłówek. Jak zrobię wyczyść moduł czy też zaznaczę "wyświetl w stopce link "Nasze sklepy"" lub inne domyślne linki to się pokazuje, własne linki za chińskiego boga NIE. Skoro się nie da inaczej... Trudno dzień roboty w plecy, postawię od nowa na 1.6.1 i przerzucę swoje modyfikacje z 1.6.0.11. Najlepiej to by było zrobić jakiś downgreat modułu blok CMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 Downgrade modułu możesz wykonać ręcznie, z oryginalnej paczki instalacyjnej podmień pliki modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jangor Posted July 17, 2015 Author Share Posted July 17, 2015 Dzięki @endriu107 !!! Downgrade pomógł (ręczne skopiowanie z instalacji presty 1.6.0.11 modułu /modules/blockcms). W trakcie paniki coś musiałem zrobić, bo teraz mam kolejność nagłówków w stopce jest: KATEGORIE/ MOJE KONTO/ INFORMACJA O SKLEPIE/ INFORMACJA było: KATEGORIE/ INFORMACJA/ MOJE KONTO/ INFORMACJA O SKLEPE Nawet wygląda to ciekawie i mogło by zostać, ale jeśli ktoś wie jak dynamicznie zmieniać kolejność nagłówków to niech się podzieli tą wiedzą. Docelowo oczywiście zaktualizuję prestę do najnowszej wersji. Obecnie jednak muszę skupić się na towarowaniu i upublicznieniu sklepu - sklep musi w końcu zarobić na czas jemu poświęcony i takie wpadki jak powyższa są wykluczone. Jestem mądrzejszy - ponownie dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 W zakładce Moduły > Pozycje przestaw kolejność według uznania w hooku displayFooter Link to comment Share on other sites More sharing options...
jangor Posted July 17, 2015 Author Share Posted July 17, 2015 Bingo! ...ponownie mądrość na mnie spłynęła Mam wszystko jak przed katastrofą. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts