Jump to content
  • 0

Problem z załadowaniem nowego szablonu - Niepoprawny plik konfiguracyjny

johny-o

Question

Witam,

Posiadam płatny szablon do Presty autumn245, który zgodnie z changelogiem: http://withinpixels.com/themes/autumn/changelog.txt jest kompatybilny z Presta Shop 1.6.0.7 - 1.6.0.9. 

Mam zainstalowaną wersje Presta Shop 1.6.0.9 jednak kiedy próbuje wrzucić plik ZIP z folderami "modules, themes i plikiem config" otrzymuje informację "niepoprawny plik konfiguracyjny"

Próbowałem wrzucić szablon przez FTP do katalogu /themes jednak również nie działa (pokazuje się biała strona) gdy zmieniam katalog z szablonem w "konfiguruj swój szablon".

Nie mam pomysłu co może być źle. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z tym problemem?

Dzięki.

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

w katalogu ZIP z samym szablonem mam 2 foldery: modules i themes oraz jeden plik Config.

A wcześniej ściągnąłem główny plik ZIP, który rozpakowałem i który zawierał również inne pliki (podgląd), następnie plik z szablonem spakowałem do zip i tak próbowałem załadować...

Ten sam szablon mam w wersji starej do Presty 1.5 i plik ZIP wygląda tak samo. W 1.5 instaluje się poprawnie, jednak już nowy do 1.6 nie działa w nowszej Presta 1.6.0.9

• 0

z tego co mi wiadomo, a juz z wieloma szablonami Tm mialem doczynienia to w 90% w katalogu ./themeinstallator masz juz spakowany plik themeNUMER.zip i tego wrzucasz w importera i tyle. nic sie nie pakuje ponownie.... jezeli nie da sie zainstlowac to wal soczystego mila do tworcy albo do PS Team z addons-a

• 0

Nie jestem pewny, ale wydaje mi się że oba moduły mogą być takie same, to tylko moja teoria najlepiej spytać właścicieli modułów. Teraz rozwinę swoją teorię addonspresta to portal @ircykk-a który kiedyś miał swoją stronę ircykk.pl a obecnie jego strona jest przekierowana na x13.pl więc wydedukowałem że addonspresta to ircykk a to x13 :)

Oczywiście właściciele tych sklepów są różni ale być może support jest ten sam i cena modułów podobna :D