aandreww Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 Witam Jak zrobić aby zapytania ze sklepu przez formularz kontaktu ze strony trafiały na adres e-mail sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 PREFERENCJE > KONTAKTY SKLEPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 + zweryfikuj ustawienia email jeżeli ustawienia email leżą (np. serwer nie wysyła maili a ty korzystasz z funkcji mail() zamiast smtp) to sklep nic nie będize wysyłał. adv. parameters > email Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 Jak serwer jest poprawnie i bezpiecznie skonfigurowany*, to przez smtp nie wyśle - pisałem o tym już w innym wątku. Generalnie wysyłanie maili przez prestę jest dość dziwne, bo m.in. maile z formularza kontaktu powinny być chyba wysyłane przez sklep (czyli nadawcą powinien być adres email sklepu) a dopiero w nagłówku powinno być dodane jako adres odpowiedz do - adres wysyłającego pytanie. W obecnej postaci na dobrze skonfigurowanych serwerach może nie działać wysyłanie przez smtp - z tym, że tu trzeba chyba zmieniać kontroler odpowiedzialny za wysyłanie maili (przynajmniej do takich wniosków doszedłem po wstępnej lekturze forum). * Gdy nadawca jest z innego konta lub domeny niż user smtp to mail jest blokowany aby nie rozsyłać spamu (to chyba jedno z podstawowych zabezpieczeń antyspamowych na wielu serwerach). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aandreww Posted July 18, 2015 Author Share Posted July 18, 2015 Witam Nie moge sobie poradzić. jak mam ustawione: Użyj SMTP. Tylko dla zaawansowanych szyfrowanie SST to przy wyslij wiadomośc testową wyskajuje: Błąd: proszę sprawdzić konfigurację jak szyfrowanie TLS to przy wyslij wiadomośc testową wyskajuje: Błąd: proszę sprawdzić konfigurację jak ustawie na Użyj funkcji mail() w PHP. Zalecane; działa w większości przypadków przy wyslij wiadomośc testową wyskajuje: Błąd: proszę sprawdzić konfiguracjęSending failed using mail() as PHP's default mail() function returned boolean FALSE. tylko jedna opcja działa: ustawione na: Użyj SMTP. Tylko dla zaawansowanych szybrowanie brak - wyslij wiadomość testową - Wiadomość testowa została wysłana pod podany przez Ciebie adres e-mail. ale tylko tyle - bo zapytanie ze sklepu z formularza sklepu i tak nie przychodza na e-mail sklepu. tylko klient dosataje informacje na e-mail że pytanie doszło do sklepu , ale ja o tym nie wiem jak nie zajrzę do panelu sklepu do zakładki obsługa klienta. Prosze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts