TrixPt Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 Witam, Czy mógłby ktoś mi pomóc z prawidłowym umiejscowieniem wyszukiwarki? Docelowo chcę ją mieć w pozycji top. W tej chwili, jeśli umieszcza ją w top, to żeby była widoczna musi również być w header. Jeśli usuwam z header to znika z top.... link do sklepu start.chrystowski.com Chodzi o to, żeby znajdowała się pod menu. Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 (edited) w header musi byc, to hook nie "graficzny" (display) tylko zbierajacy pliki scryptowe czy style. jak wywalisz z headera wyszukwiarje to nie masz ani skrytpw ani jej stylu wiec nie ma sie jak wyswietlic, a nwet jak sie wyswietli to i tak nie bedzie dzialac... wystarczy podgladnac kontroler modulu: public function hookHeader($params) { $this->context->controller->addCSS(($this->_path).'blocksearch.css', 'all'); if (Configuration::get('PS_SEARCH_AJAX')) $this->context->controller->addJqueryPlugin('autocomplete'); if (Configuration::get('PS_INSTANT_SEARCH')) $this->context->controller->addCSS(_THEME_CSS_DIR_.'product_list.css'); if (Configuration::get('PS_SEARCH_AJAX') || Configuration::get('PS_INSTANT_SEARCH')) { Media::addJsDef(array('search_url' => $this->context->link->getPageLink('search', Tools::usingSecureMode()))); $this->context->controller->addJS(($this->_path).'blocksearch.js'); } } eidentnie widac, ze wchodza w headera tylko i wylacznie pliki optrzebne do dzialania modulu a nie plik graficzny modulu. od tego jest hook top. w prestashop Header nie znaczy, tak jak to jest potocznie przyjete, to co wysweitla sie na samej gorze storny. to jest w presta wlasnie hook top, powyzej jeszcze w 1.6 masz dodany hooknav - gorny banner czy lista linkow, logowania itp). umiesc sobie modul nowmalnie w top i dalej juz style albo przemieszczenia w pozycjach modulow meidzy innymi modulami (po instalacji bedzie na koncu listy danego hooka) Edited July 9, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TrixPt Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 w header musi byc, to hook nie "graficzny" (display) tylko zbierajacy pliki scryptowe czy style. jak wywalisz z headera wyszukwiarje to nie masz ani skrytpw ani jej stylu wiec nie ma sie jak wyswietlic, a nwet jak sie wyswietli to i tak nie bedzie dzialac... Rozumiem, dzięki. Ale nie rozumiem dlaczego mi się wyświetla w dwóch pozycjach pomimo tego, że jest tylko w top.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 jak ci sie wyswitla w 2 pozycjach? gdzie? w moduly>pozycje czy na stronie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TrixPt Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 jak ci sie wyswitla w 2 pozycjach? gdzie? w moduly>pozycje czy na stronie? na stronie, w moduły - pozycje jest tylko w header i top Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TrixPt Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 ok, już załatwione, dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
TrixPt
Witam,
Czy mógłby ktoś mi pomóc z prawidłowym umiejscowieniem wyszukiwarki?
Docelowo chcę ją mieć w pozycji top. W tej chwili, jeśli umieszcza ją w top, to żeby była widoczna musi również być w header. Jeśli usuwam z header to znika z top....
link do sklepu start.chrystowski.com
Chodzi o to, żeby znajdowała się pod menu.
Z góry dziękuję
5 answers to this question
Recommended Posts