Wantus Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Witajcie, zapewne wielu z Was korzysta z drukarek fiskalnych, czy możecie podzielić się opiniami o swoich doświadczeniach, którą wybrać, którą najłatwiej zintegrować z prestą 1.5 czy są dostępne moduły etc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wantus Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Już się zorientowałem, że aby drukować paragony to musi być coś pomiędzy prestą a drukarką np. Subiect. Na co dzień korzystam z iFirmy do faktur i prowadzenia księgowości ale oni nie zapewniają możliwości podpięcia drukarki fiskalnej. Raporty dobowe lub jeden miesięczny trzeba wpisać ręcznie. Podzielcie się swoimi rozwiązaniami (rodzaj drukarki, ewentualnie jakiego programu magazynowego używacie) bo ja dopiero "raczkuje" w tym temacie W sklepie mam ponad 100 produktów, niedługo planuję otworzyć drugi sklep więc wszystkiego zrobi się pewnie ze 150-200 produktów, opisy dość długie dlatego drukarka a nie kasa fiskalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Wiesz czego będziesz oczekiwał od programu magazynowego? Zobacz demo kilku programów magazynowych popytaj znajomych... Osobiście najlepiej mi się pracowało na subiekcie, ale nie każdemu musi odpowiadać. Drukarka fiskalana ma dobrze współpracować z programem i być w miarę bezawaryjna a w przypadku (głównie) kobiet jeszcze ładnie wyglądać i pasować do wnętrza Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 najtanszym rozwiazaniem jakiego uzywalem kiedys to byl: "faktura pro" z rafsoft za bodajze 100zł rocznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wantus Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Wiesz czego będziesz oczekiwał od programu magazynowego? Zobacz demo kilku programów magazynowych popytaj znajomych... Osobiście najlepiej mi się pracowało na subiekcie, ale nie każdemu musi odpowiadać. Drukarka fiskalana ma dobrze współpracować z programem i być w miarę bezawaryjna a w przypadku (głównie) kobiet jeszcze ładnie wyglądać i pasować do wnętrza Nie zastanawiałem się jakie będę miał oczekiwania... Bardziej myślę pod kątem połączenia programu z drukarką fiskalną i bezproblemowe drukowanie paragonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Większość programów współpracuje ze znakomitą większością drukarek. Jeśli już chcesz się skupiać nad połączeniami to raczej szukaj sprawnych połączeń presty z programem magazynowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wantus Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Piotrze, dokładnie o to mi chodzi, dlatego zamieściłem ten wpis aby inni mogli się wypowiedzieć. Chcę poznać opinie i rozwiązania innych posiadaczy sklepów na prescie. Niemniej jednak dziękuję Ci za odpowiedzi Pozdrawiam, Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Ok, nie zrozumiałem późniejszego przekazu Sam na razie nie korzystam z połączenia presty z magazynowym, ale trochę robiłem rozeznanie jakiś czas temu. Do subiekta znalazłem chyba z 3 moduły, jeden jakiś darmowy i chyba 2 płatne. Generalnie opinie są mieszane - o ile pamiętam o wszystkich są informacje na tym forum, z uwagi na potencjalne zgrzyty ja temat integracji Presty z subiektem odłożyłem na później. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wantus Posted August 2, 2015 Author Share Posted August 2, 2015 Od iFirma otrzymałem info, że we wrześniu ma być ich system przystosowany do pracy z kasami/drukarkami fiskalnymi. Zobaczymy czy nie są to puste obietnice, bo jak czytałem to już takie wiadomości się pojawiały wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts