Witek7777 Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Witam! Jak ustawić żeby mieć dostęp do localhosta z zewnątrz - aktualnie pokazuje -> Dostęp zabroniony! Xampp nowych koncepcji bezpieczeństwa (pewnie dlatego że jest hasło). pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 (edited) Chcesz wystawić na świat, żeby każdy miał dostęp i mógł zobaczyć oraz się włamać itp. itd.? To chyba nie jest dobry pomysł skoro pytasz jak udostępnić, a należy w takiej sytuacji jeszcze wiedzieć jak go zabezpieczyć... edit: To już lepiej dać osobie która ma coś podejrzeć jakiś dostęp w stylu pulpitu zdalnego. Edited July 8, 2015 by ListwySamochodowe.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 otwierasz katalog xampppath\apache\conf\extra następnie szukasz i otwierasz plik: httpd-xampp.conf gdzieś na samym końcu znajdziesz coś takiego: # Close XAMPP sites here <LocationMatch "^/(?i:(?:xampp|licenses|phpmyadmin|webalizer|server-status|server-info))"> Order deny,allow Deny from all Allow from ::1 127.0.0.0/8 ErrorDocument 403 /error/HTTP_XAMPP_FORBIDDEN.html.var </LocationMatch> zamień Deny from all na Allow from all Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek7777 Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Ok dzięki działa - jak można teraz podejrzeć stronę (zmieniony default) pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 nie wiem z jakiego internetu korzystasz, ale jeżeli internet stacjonarny orange stara "neostrada" / netia przez router - to na routerze musisz ustawić przekierowanie portu 80 na Twój ip wewnątrz sieci lokalnej - później łączysz się przez ip jaki ma twój router ważne jest również to aby na odblokować firewalle na komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek7777 Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 (edited) Chce sie wyświetlić strone na komórce i łącze sie z prestashop wpisuje hasło i jestem w prestashop, chce sprawdzić strone naciskam na mój sklep i nie otwiera się stronka; może można inaczej wyświetlić strone? Komputer na którym jest presta - internet od multimedii sam modem bez routera a norton security wyłączyłem - ale jak wyświetla się prestashop (na komórce) to mam dostęp. Edited July 10, 2015 by Witek7777 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts