Jump to content

Dostęp do localhosta z zewnątrz

Witek7777

Recommended Posts

Witam!

Jak ustawić żeby mieć dostęp do localhosta z zewnątrz - aktualnie pokazuje -> Dostęp zabroniony! Xampp nowych koncepcji bezpieczeństwa (pewnie dlatego że jest hasło).

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź,

Chcesz wystawić na świat, żeby każdy miał dostęp i mógł zobaczyć oraz się włamać itp. itd.? To chyba nie jest dobry pomysł skoro pytasz jak udostępnić, a należy w takiej sytuacji jeszcze wiedzieć jak go zabezpieczyć...

edit: To już lepiej dać osobie która ma coś podejrzeć jakiś dostęp w stylu pulpitu zdalnego.

Edited by ListwySamochodowe.pl (see edit history)

otwierasz katalog xampppath\apache\conf\extra następnie szukasz i otwierasz plik: httpd-xampp.conf gdzieś na samym końcu znajdziesz coś takiego:

# Close XAMPP sites here
<LocationMatch "^/(?i:(?:xampp|licenses|phpmyadmin|webalizer|server-status|server-info))">
Order deny,allow
Deny from all
Allow from ::1 127.0.0.0/8
ErrorDocument 403 /error/HTTP_XAMPP_FORBIDDEN.html.var
</LocationMatch>

zamień

Deny from all 

na

Allow from all

nie wiem z jakiego internetu korzystasz, ale jeżeli internet stacjonarny orange stara "neostrada" / netia przez router  - to na routerze musisz ustawić przekierowanie portu 80 na Twój ip wewnątrz sieci lokalnej - później łączysz się przez ip jaki ma twój router

ważne jest również to aby na odblokować firewalle na komputerze.

Chce sie wyświetlić strone na komórce i łącze sie z prestashop wpisuje hasło i jestem w prestashop, chce sprawdzić strone naciskam na mój sklep i nie otwiera się stronka; może można inaczej wyświetlić strone? 

Komputer na którym jest presta - internet od multimedii sam modem bez routera a norton security wyłączyłem - ale jak wyświetla się prestashop (na komórce) to mam dostęp.

Edited by Witek7777 (see edit history)