Jump to content
  • 0

bony rabatowe nie widoczne w koszyku prestashop 1.6

r0bertho

Question

witam wszystkich mam problem z bonami rabatowymi po dodaniu kodów rabatowych logując sie jako klient nie jestem w stanie zrealizować danego kodu robotowego.

Z tego co czytałem taki kod rabatowy powinien pojawiać się w koszyku lub pojawiać się mozliowść jego wpisania.

Kod rabatowy jest widoczny w zakładce moje bony ale nie mogę go zrealizować w momencie zakupu danego produktu do którego przypisany jest bon.

Bon przypisany jest również do jednego uzytkownika.

Mam też pytanie co do przesyłania takich kodów rabatowych do klientów pocztą email. Czy muszeinstalować do tego jakiś moduł płatny czy mogę zrealizować taka kampanie dla klientów korzytając z zasobów bepłatnych modółów.

Kody rabatowe będą njczęściej przypisywane do danego klienta jak i do wybranej grupy produktów.

Z góry dziekuję za pomoc

19 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Niestety nie pomogło , ale Mam jeszcze jeden problem  związany z rabatami , ustawiam kod rabatowy , tak ,żeby nie był wyświetlany to  przy zakupie pojawia się informacja ,że voucher nie istnieje . A jak ustawiam ,żeby się wyświetlał to wszystko jest w porządku , automatyczne odejmuje się rabat od wartości zamówienia . Tylko ,że ja nie chcę żeby wszyscy klienciii mieli ten kod , tylko Ci ktorzy go otrzymają przy zamówieniu na Ebayu.

Pozdrawiam i liczę na pomoc

• 0

1. Jeśli bon jest wyłączony to nie jest dostępny dla nikogo.

2. W warunkach bonu można ustawić "Ogranicz do pojedynczego klienta", bo kontroler AdminCartRules nie jest aż tak inteligentny żeby wiedział, że dany klient robił sobie też zakupy na ebayu, allegro czy w biedronce :)

• 0

Dziwne bo mialem ten sam problem i to zadzialalo.

Sprobuj po tej zmianie wyczyszcic cache (strony i przegladarki)

U minie przyczyna byl Modul Paypala

Zobacz na ten fragment kodu

var qty = $('.qty-field.cart_quantity_input').val();
$('.qty-field.cart_quantity_input').after(qty);
$('.qty-field.cart_quantity_input, .cart_total_bar, .cart_quantity_delete, #cart_voucher *').remove();

Jesli wyczyszczenie cachu strony i przegladarki Ci nie pomoze, wylaczal i wlaczal bym moduly jeden po jednym i sprawdzal ktory modul Ci "krzaczy".

Sprawdz tez ps_configuration, poszukaj: 

PS_CART_RULE_FEATURE_ACTIVE

tam powinna byc wartosc "1"