jestem zupełnie nowy w temacie presty i na samym starcie tej przygody spotyka mnie następujący, podstawowy problem. Na świeżej instalacji Prestashop (wersja 1.6.0.14, hosting home.pl) zainstalowałem darmowy szablon - http://www.templatemonster.com/wheels-tires-free-prestashop-theme.html.
Wszysko było ok do czasu dodawania produktu. Gdy chcę go dodać wyskakują 2 następujące błędy:
po naciśnieciu doaj produkt -
Tab : Prices (500) Wystąpił błąd serwera podczas ładowania zakładek: niektóre zakładki nie mogły zostać załadowane. Spróbuj ponownie odświeżyć stronę. Jeżeli nadal doświadczasz tego problemu, sprawdź logi serwera lub skontaktuj się z firmą hostingową aby uzyskać pomoc.
następnie po zignorowaniu tego problemu i próbie dodania produktu wyskakuje:
Question
Stahoo
Witam Prestashoperów,
jestem zupełnie nowy w temacie presty i na samym starcie tej przygody spotyka mnie następujący, podstawowy problem. Na świeżej instalacji Prestashop (wersja 1.6.0.14, hosting home.pl) zainstalowałem darmowy szablon - http://www.templatemonster.com/wheels-tires-free-prestashop-theme.html.
Wszysko było ok do czasu dodawania produktu. Gdy chcę go dodać wyskakują 2 następujące błędy:
po naciśnieciu doaj produkt -
Tab : Prices (500)
Wystąpił błąd serwera podczas ładowania zakładek: niektóre zakładki nie mogły zostać załadowane.
Spróbuj ponownie odświeżyć stronę.
Jeżeli nadal doświadczasz tego problemu, sprawdź logi serwera lub skontaktuj się z firmą hostingową aby uzyskać pomoc.
następnie po zignorowaniu tego problemu i próbie dodania produktu wyskakuje:
Unknown column 'pack_stock_type' in 'field list'INSERT INTO `ps_product` (`id_shop_default`, `id_manufacturer`, `id_supplier`, `reference`, `supplier_reference`, `location`, `width`, `height`, `depth`, `weight`, `quantity_discount`, `ean13`, `upc`, `cache_is_pack`, `cache_has_attachments`, `is_virtual`, `id_category_default`, `id_tax_rules_group`, `on_sale`, `online_only`, `ecotax`, `minimal_quantity`, `price`, `wholesale_price`, `unity`, `unit_price_ratio`, `additional_shipping_cost`, `customizable`, `text_fields`, `uploadable_files`, `active`, `redirect_type`, `id_product_redirected`, `available_for_order`, `available_date`, `condition`, `show_price`, `indexed`, `visibility`, `cache_default_attribute`, `advanced_stock_management`, `date_add`, `date_upd`, `pack_stock_type`) VALUES ('1', '0', '0', '1234', '', '', '0', '0', '0', '0', '0', '', '', '0', '0', '0', '2', '1', '0', '0', '0', '1', '0', '0', '', '0', '0', '0', '0', '0', '1', '404', '0', '1', '0000-00-00', 'new', '1', '0', 'both', '0', '0', '2015-07-07 12:20:34', '2015-07-07 12:20:34', '3')
Mniemam, że problem może być prosty do rozwiązania ale mimo użycia google nie znalazlem rozwiąznia.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
3 answers to this question
Recommended Posts