Marcin230 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Witam, zainstalowałem moduł cookie oficjalny darmowy. Moduł działał prawidłowo ale w momencie kiedy wkleiłem dodatkowo jakąś treść moduł przestał się pojawiać. Odinstalowałem moduł, usunąłem pliki z serwera i zainstalowałem wszystko od nowa.I tu się zdziwiłem bo treść i ustawienia były takie jak sprzed instalacji ? oczywiście moduł nie działa nie pomaga również czyszczenie ustawień. co może być tego powodem? Dokładnie to informacja o cookies nie pojawia się wcale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 bylo to poruszane na forum, pare(nascie) dni temu. kolidacja z jezykami (tlumaczeniami). z tego co pameitam, w poruszanym watku Vekia podsylal rozwiazanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 zgadza się, to globalny problem w prestashop 1.6.0.14 każdy moduł korzystający z klasy Configuration, która zapisuje dane w bazie dla wielu języków NIE DZIAŁA poprawnie (w wybranych środowiskach) proponuję aktualizację do 1.6.1 lub wprowadzenie zmian ręcznie, zgodnie z instrukcjami: https://www.prestashop.com/forums/topic/200124-free-module-european-union-cookie-law-block-responsive/?p=2076917 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 Mam pytanie. 1. W którym pliku dokonać zmiany bo w instrukcji nigdzie tego nie widziałem. albo nie wiem na co zwrócić uwage 2. Dodatkowo z tego co doczytałem to wiekszośc ma problem z textem. natomiast moduł nie wyświetla się wcale, nawet przycisk zamknij. Testowałem ten moduł na moim kompie w domuna xampp ta sama wersja 1.6.11 i wszystko smiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 witam, podałem tam link do pliku :-) mianowicie: chodzi o plik https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/blob/1.6/classes/Configuration.php - tj classes/configuration.php w strukturze plików Twojego sklepu "zamknij" nie działa tym, którzy mają jakieś problemy js w sklepie. Tzn. moduł do zamknięcia tego okna wykorzystuje js, jeżeli skrypty js w sklepie leżą - to i w tym wypadku niewiele da się zrobić. Częsty problem nie tylko z tym, ale i z innymi rozwiązaniami. Każda tego typu sprawa wymaga indywidualnego podejścia do tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 Witam Dziekuje znalazłęm zmieniłem tak if ($html) { foreach ($values as &$value) $value = Tools::purifyHTML($value); unset($value); } Niestety dalej nic. nie wyświetla czy można coś jeszcze z tym zrobić Pawiem tylko że działało jakiś czas i padło po tym jak dopisałem treść i zapisałem ustawienia Jest jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 (edited) W ramach wyjaśnienia mi wogóle nie pokazuje tego okienka z informacja. tak jakbym nie instalował modułu. I tak jak pisałem po deinstalacji usunięciu plików z serwer i ponownej instalacji w module cookie w miejscu konfiguracji jest informacja która pozostawiłem przed deinstalacją. Wnioskuje ze w takim razie te informacje gdzieś się zapisują ? i może tam jest błąd? Edited July 6, 2015 by Marcin230 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Wyczyść dane w przeglądarce tu może być błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 Dane czyszczone testowałem 3 rózne przeglądarki. i to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 + podaj link do sklepu jeżeli korzystasz z jakiegoś szablonu, to być może ten szablon nie korzysta z hooka displayFooter tylko ma jakieś swoje własne umocowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 http://sklepoliwka.com/ sklep jest normalnie w trybie budowy poniewaz brakuje jeszcze kilka żeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 no to jest default bootstrap wiec moduł powinien wyświetlać się normalnie. rzeczy do zweryfikowania (za banały przepraszam, ale czasami coś potrafi umknąć) - moduł jest włączony? - czy moduł jest podpięty do hooka displayFooter (moduły > pozycje: odszukać listę "displayFooter" i sprawdzić czy moduł jest do niej dołączony) - cache sklepu: czy było czyszczone? - moduł do cache: czy sklep korzysta z jakiegoś rozwiązania tego typu (poza tym standardowym cache) np. "pagecache" lub "pagespeed" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 (edited) 1. tak moduł jest włączony 2. narazie nie moge znaleśc pliku ale na spokojnie poszukam . 3, Casch zrobiłem to z panela administratora prestashop. Ale po ponownym zainastalowaniu modułu cookie okazało się ze informacja z przed usunięcia modułu ciągle tam istnieje czyli moja informacja o cookie . Z tąd wniosek że casch nie został wyczyszcony. więc zrobie to ręcznie tylko dla pewności u mnie sciężka wygląda tak /domains/sklepoliwka.com/public_html/tools/smarty/plugins i domains/sklepoliwka.com/public_html/tools/smarty/sysplugins. Pytam tak dla pewności bo i innych plików nie ma I z tego co sie oriętuje usuwam wszystko oprócz index ? 4 nie kożystam z niczego niestandardowego Edited July 7, 2015 by Marcin230 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 po ponownym zainastalowaniu modułu cookie okazało się ze informacja z przed usunięcia modułu ciągle tam istnieje czyli moja informacja o cookie . Z tąd wniosek że casch nie został wyczyszcony. Wniosek raczej powinien być, że zostało coś w bazie a nie w cache - zresztą chyba vekia niedawno o tym pisał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 2. narazie nie moge znaleśc pliku ale na spokojnie poszukam tu nie chodzi o plik, tylko ustawienia w moduły > pozycje (wchodzisz do moduły > pozycje: odszukaj listę "displayFooter" i sprawdzić czy moduł jest do niej dołączony) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 (edited) tak ten moduł jest przypiety do DisplayFooter I również do displayTop Więc skłaniam się bardziej w strone casch ? Czy ścieżka która podałem do ręcznego usunięcia jest prawidłowa? I co z pomysłem ze to może byc pozostałąśc w bazie ? I czy po usunieciu cache nie będe mial problemu z zalogowaniem sie do back ofice Edited July 7, 2015 by Marcin230 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 OK DZIALA POMOGŁO CZYSZCZENIE CACHE Z TYM ZE DOPIERO RĘCZNIE DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC. MARCIN Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Widzę że masz tryb maintenance, kiedyś a nawet całkiem nie dawno klient miał podobny problem wtedy wyłączenie trybu, reset modułu i czyszczenie cache również przeglądarki pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin230 Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 (edited) Jeszcze jedno zauważyłem że po jakiejkolwiek zmianie w tym module, trzeba każdorazowo wyczyścić cache. Inaczej informacja sie nie wyświetla. Marcin Edited July 7, 2015 by Marcin230 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 to już kwestia cache sklepu konieczność ręcznego czyszczenia już powinna dać do myślenia, że coś tam dzieje się nie tak z tym cache, niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts