pbpo Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Mam taki problem, w sklepie jest produkt A, został dobrze wypozycjonowany, ma dobre ratio wejść z googla. Niestety produktu owego nie ma już. Chciałbym wykorzystać potencjał i link produktu A tak by po próbie wejścia na niego przekierowywało automatycznie na produkt B lub po prostu cofało do kategorii produktu A i B>Przekierowania w htaccess nic nie dają bo w dalszym ciągu mam komunikat 404 informujący że produktu nie ma już w sklepie. Czy jest jakiś sposób na wykonanie takiego przekierowania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 mozesz wylaczyc produkt (jego karta edycji 'informacje' i wtedy pokaze ci sie lista rozwijana mozliwych przekierowan. w twoim wypadku zalecalbym 301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbaran Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 A czy jest jakiś sposób, aby zrobić to hurtowo dla całego sklepu i wszystkich produktów, aby działało to tak: Brak produktu/Wyłączony to jest przekierowanie 301 na kategorię w której był ten produkt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Podbijam temat, czy jest jakiś automatyczny sposób aby produkty wyłączone w BO miały przekierowanie 301 na kategorię z której pochodzą ? U mnie produkty wysprzedane zostają wyłączone, ale za 2-3 miesiące wracają do sprzedaży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts