deliben Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Merhaba,prestashopa yeniyim daha önce Open Cart kullandim. Su an bi müsterim icin German Edition 1.2.5 kurdum. Sonra Türkce ekledim, daha dogrusu prestashop kurulum dosyasina gerekli dosyalara tr.php leri attim. Kurulumdan sonra admin panelinden Türkce ekledim. Fakat türkce karakterler görüntülenemiyor. Veritabanim: MySQL 5.0.32MySQL connection collation: utf8_unicode_ciSoruna googleda ve bazi forumlarda cözüm aradim. Sonuc degismedi.Yardimci olabilir misiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 kardeş burda bi açıklama yaptım http://www.prestashop.com/forums/viewthread/43978/kurulum_ayar_ve_gncelleme/trkceletirme_ve_trkce_dil_dosyas_dot_bir göz at istersen..kolay gelsin Link to comment Share on other sites More sharing options...
deliben Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Tesekkür ederim kardes, su an tavsiye ettigin sürümü indirdim kuruyorum. Insallah calisir. Gelismeleri buradan paylasicam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deliben Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Merhaba, tavsiye ettiginiz sürümü kurdum. Türkce karakter konusundaki sorun ortadan kalkti fakat simdi de Almanca dil paketini kuramiyorum. " Bu dil uyumlu değil ve ön ve arka ofis tarafından kullanılamıyor çünkü bazı dosyalar bulunamıyor. " diyor ve/themes/prestashop/lang/de.php kirmizi isaretli .Bu dosya dil paketinin icinde degilmiydi yani ? Bunun icin ne yapabilirim ? 4Yardimci olursaniz sevinirimTesekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
deliben Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Merhaba,de.php yi prestashopun german edition 1.2.5 den kopyalayip themes/prestashop/lang dosyasina upload yaptim.Backend de dil sorunsuz kuruldu ve aktif görünüyor fakat frontend de Almanca secilince shop ingilizce görünüm kazaniyor. Ne yapmam gerekir sasirdim kaldim.Lütfen yardimci olursaniz sevinirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Merhaba dil kurulumunu bu şekilde değil, Önce Languages (Dil) / Conversion (Çeviri) ekranından yeni dil oluşturup, import bölümünden dil dosyanızı göstererek yapınız. Eğer Çözülmesse burdan yazın detaylı olarak anlatalım.iyi günler Link to comment Share on other sites More sharing options...
deliben Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Merhaba,dediginiz gibi deniyorum olmuyor. Sabahtan beri belki defalarca kurdum sistemi ancak nafile. Mutlaka atladigim birsey oldugunu düsünüyorum. Daha detayli bilgi verirseniz sevinirim.1. Sorun : Arsiv acilamiyor2. Sorun : themes/prestashop/lang/ altinda kurmus oldugum dilin .php dosyasi mevcut degil3. Sorun: German Edition 1.2.5 i kurup Türkce eklesem Türkce karakterler görüntülenemiyor.4. Sorun: 1.2.4 ün tr versiyonunu kurup Almanca eklesem Frontend den Almanca secili olsa bile Dil ingilizce kaliyor.5. Sorun: yeterince bilgi sahibi degilim ve artik cildirmanin esigindeyimAcil yardimlarinizi bekliyorum.Cok tesekkür ederim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts