Jump to content
  • 0

"Notice: Undefined variable" Problem z koszykiem

paplo22

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

to jest tylko notice, nie jest to error 

wystarczy wyłączyć tryb debugowania i komunikat zniknie

jeżeli chcesz ten notice wyeliminować, trzeba będzie pogrzebwać w plikach i znaleźć błąd

jaka to wersja prestashop? gdzie ten błąd wyskakuje? na kazdej podstronie czy tylko na wybranych?

• 0

wersja 1.6.0.14

debugowanie mam włączony bo easyuploader potrzebuje aby dało się pobierać zamówienia, takie dziwne rzeczy ale tak wyczytałem na forum.

nic nie odpisałem bo oprócz notice nic się nie działo albo nie zauważyłem, a teraz nie da się usuwać przedmiotów z koszyka, w sensie dodaje produkt najeżam na koszyk daje usuń przedmiot, i wyskakuje informacja na środku "ERROR: unable to delete the produc" i przedmiot nie znika z koszyka, znika dopiero po naciśnięciu F5. Ten problem jest tylko z ostatnim produktem w koszyku, jak mam np 3 to 2 pozostałe się usuwają na bieżąco. 

A ta informacja co jest wyżej na zdjęciu wyskakuje dokładnie po tym jak nacisnę usuń ostatni produkt i przejdę do innej podstrony, i nie znika dopóki nie dodam czegoś do koszyka i nie odświeżę strony.

​Proszę o pomoc bo ten problem z koszykiem jest uciążliwy dla klienta :(

• 0

no tak dziwne ale prawdziwe

http://www.easyuploader.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=1509&p=13133&hilit=presta#p13133

Witam,

Chyba wiem, co może być powodem niepobierania transakcji z Prastashop do EU.
Odszukaj w katalogu głównym swojej instalacji katalogu config/ w nim plik: defines.inc.php
Trzeba go edytować i zmienić
PS_MODE_DEV - jak jest "true" zaczytuje do EU a jak "false" nie

Przy okazji prośba o wyeliminowanie tego błędu do Pana Marcina, bo praca w trybie deweloperskim gryzie się nam z innym programem, który korzysta z bazy Presty i albo możemy pobierać transakcje z Presty, albo pracować na tamtym programie.

Domyślnie w nowej preście ustawienie jest na "false" i po aktualizacji nie mogliśmy dojść dlaczego przestało zaczytywać zakupy z Presty.
Dodatkowo wydaje nam się że szybciej chodzi sklep, kiedy wyłączony jest ten tryb deweloperski.

a gdzie dokładnie szukać tego błędu, jak go zlokalizować w kodzie?

• 0

koszyk ajax wlacza sie lub wylacza w module koszyk

ale najpierw sprawdzilbym czy to nie modul tego allegro cos nie wyczynia  - wylacz go wraz z trybem debugowania i sprawdz czy wszystko nie wrocilo do normalnosci

• 0

najpierw warto powiedzieć czym jest ten tryb debugowania.

kiedy jest włączony wyświetla błędy jakie Twój sklep ma w kodzie

kiedy jest wyłaczony: nie wyświetla nic, "tłumi" błędy.

zatem: wyłączony tryb i działanie sklepu wcale nie oznacza, że gdzieś w tle coś się nie sypie

wprawdzie 'notice' to nie problem, ale cały czas tam jest i logi servera będą się tym notice wypełniać.

tryb debugowania ma być włączony tylko wtedy, kiedy pracujemy nad sklepem i eliminacją błędów. 

jeżeli sklep ma działać dla ludzi - wyłączamy go.

• 0
if (!defined('_PS_MODE_DEV_'))
define('_PS_MODE_DEV_', true);
/* Compatibility warning */
define('_PS_DISPLAY_COMPATIBILITY_WARNING_', false);
if (_PS_MODE_DEV_ === true)
{
        @ini_set('display_errors', 'off');    // <-- to zminialme z 'on' na 'off' 
        @error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
        define('_PS_DEBUG_SQL_', true);
}
else
{
        @ini_set('display_errors', 'off');
        define('_PS_DEBUG_SQL_', false);
}

teraz działa koszyk i easyuploader.

Ale czy to tak może zostać?

• 0

Sorki ze jeszcze trochę po spamuje, ale ten błąd nie daje mi spokoju, tak jak już napisałem wyskakuje on przy usuwaniu ostatniego przedmiotu z koszyka

post-1020801-0-63917700-1437053175_thumb.jpg

znalazłem: http://forge.prestashop.com/browse/PSCSX-1285

podobne ale on tam pisze ze nie tylko przy usuwaniu ale także przy zmianie ilości, i tam jest rozwiązanie (chyba nie jestem pewien) https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/commit/cdc14fb62c39b1587edaf2903bf2feed600170dd

i to jest do Fix Version/s: 1.6.0.6

a ja korzystam z wersji 1.6.0.14 i pytanie czy jak wkleję ten Card.php zamiast mojego to może to coś pomóc? i czy wogole mogę to zrobić jak są niby inne wersje?