st7 Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Witam,właśnie ogarniam sprawy magazynowo rozliczeniowe i mam małą zagwostkę. Zastanawiam się czy sama presta wystarczy mi jako program magazynowy i wystawiać sobie samodzielnie paragony na kasie fiskalnej czy może dokupić typowy program magazynowy (subiekt gt) i drukarkę fiskalną. Jakaś rada/sugestia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 jak sprzedaż duża to subiekt i drukarka fiskalna jak mała, to wystarczy zwykła kasa fiskalna i drukowanie wszystkiego "ręcznie" generalnie to ja to widzę tak, że zawsze lepiej mieć coś obok presty. niejednokrotnie spotkałem się z tym, że ktoś próbował coś "zaimportować" do sklepu i cały sklepowy magazyn padł Link to comment Share on other sites More sharing options...
st7 Posted July 5, 2015 Author Share Posted July 5, 2015 Dzięki za odpowiedź. A mógłbyś polecić coś do integracji z subiektem? Osobiście czytałem o dwóch, firmes i e-mo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Odnośnie integracji nie podpowiem, ale odnośnie kasy to domyślam się, że jeszcze nie masz więc sugestia, że na pierwszej kasie/drukarce fiskalnej nie ma sensu oszczędzać, bo i tak prawie całość sobie odliczysz (a przy kolejnych już nie) także warto ten zakup dobrze przemyśleć bo to może ułatwić zarządzanie magazynem oraz przyspieszyć przygotowywanie zamówień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
st7 Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 Właśnie nic nie mam i robię rozeznanie żeby nie popełnić jakiegoś błędu Oszczędzać nie mam zamiaru, a z tego co się orientuję to odliczyć będę mógł jakieś 700zł więc tak jak mówisz to spora część kasy wydanej na urządzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Dokładnie, ulga na 1. kasę to o ile pamiętam 90% kwoty netto max 700zł, ale to tylko aspekt finansowy zakupu Link to comment Share on other sites More sharing options...
st7 Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 co masz na myśli pisząc, że tylko aspekt finansowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 (edited) Choćby to, że są jeszcze np. aspekty logistyczne a wtedy zależy ile masz asortymentu, czy zamierzasz sprzedawać tylko przez internet (ten sklep), czy masz też sklep(y) tradycyjne, ile przewidujesz transakcji dziennie itp. itd. Dopiero mając pełny obraz sytuacji i potrzeb można podjąć świadomą decyzją co do urządzenia i/lub oprogramowania. Edited July 6, 2015 by ListwySamochodowe.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts