AlwinKolano Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 (edited) W Product.tpl znajduje się zapis: {if isset($HOOK_EXTRA_RIGHT) && $HOOK_EXTRA_RIGHT}{$HOOK_EXTRA_RIGHT}{/if} oraz {if isset($HOOK_PRODUCT_ACTIONS) && $HOOK_PRODUCT_ACTIONS}{$HOOK_PRODUCT_ACTIONS}{/if} W extra_right mam blok m.in. blok Lojalność klientów i nagrody W product_actions mam blok Listy życzeń W panelu administracyjnym tj. Moduły\Pozycje i zaznaczenie Wyświetl nie pozycjonowalne węzły znajdują się odpowiednio w: displayProductButtons displayRightColumnProduct Chciałbym przerzucić Lojalność klientów i nagrody z displayRightColumnProduct do displayProductButtons jak to zrobić ?Drag and drop nie działa czy muszę edytować jakieś pliki jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki. Dziękuję za pomoc. Edit: W Panelu administracyjnym próba przypisania Lojalności do displayProductButtons kończy się komunikatem "Ten moduł nie może zostać przeniesiony do tego zaczepienia." Edit 2 : Jeżeli tego się nie da przypisać to czy można jakoś inaczej wyświetlić blok w konkretnym miejscu np. za pomocą css ? Edited June 29, 2015 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Najprościej to chyba w tych modułach dopisać obsługę innych hooków i przenieść tam te moduły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted June 30, 2015 Author Share Posted June 30, 2015 kombinuje z własnym uchwytem tzn. 1. w product.tpl w wybranym miejscu wpisuję {hook h='infoLoyalty'} 2. w module loyalty.php w funkcji install () dopisuję !$this->registerHook('infoLoyalty') 3. w tym samym module tj. loyalty.php odnajduję funkcję odpowiedzialną za wyświetlenie informacji w produkcie czyli public function hookExtraRight($params) funkcję powielam i nazywam ją odpowiednio public function hookInfoLoyalty($params) 4. wyłączam i włącam moduł Lojalność klientów I nic się nie wyświetla Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Jeszcze go musisz w panelu podpiąć pod ten hook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted June 30, 2015 Author Share Posted June 30, 2015 Jeszcze go musisz w panelu podpiąć pod ten hook. w panelu nie widzę tego uchwytu Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 A jak przeinstalujesz moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted June 30, 2015 Author Share Posted June 30, 2015 A jak przeinstalujesz moduł? Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie i jest dobrze jesteś Wielki. Dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 a dodałeś tego hooka do presty, czy tylko dodałeś w plikach php funkcje które go obsługują? EDIT: ups, nie zauważyłem, że dodano nowe posty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts