Komijo Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Cześć. Chciałbym by cena na liście produktu zamiast 300.00 zł wyglądała 30000 Umiem pozbyć się zł, ale mam problem z groszami. Widziałem na forum sposoby dla prestashop 1.4 ale już 1.6 nie.Robił to już ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 A jakbyś w miejscu gdzie wyświetla się ta cena zrobił w php coś na styl: $cena = str_replace(".","<sup>",$cena)."</sup>" jak już te zł wywaliłeś. Łopatologicznie ale może nakieruje:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 A jakbyś w miejscu gdzie wyświetla się ta cena zrobił w php coś na styl: $cena = str_replace(".","<sup>",$cena)."</sup>" jak już te zł wywaliłeś. Łopatologicznie ale może nakieruje:) a jak chesz w smarty uzywac php ? raczej malo oplacalne i wykonalne takie rzeczy robi sie bezposrednio w zmiennej smarty przez {$zmienna|funkcje_wykonania} teraz tylko poszukac odpowiednika tego co napisal @mundol dla jezyka {Smarty} PS. @mundol - najprostsze rozwiazania sa najlepsze proste i efektowne. ja bym chyba wiecej kombinowal po stornie kontrolerow jakbym mial taka zagwostke Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Ja Ci dam "mundol" W kontrolerze jak najbardziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 przepraszam, za prz przejezyczenie ("przeklawiaturowanie"). w kontroelrze to jak najbardziej wykkonalne, ale zobacz w ilu miejscach trzeba by sie doszukiwac ceny a dalej zmiena itp. w szablonach o wiele prosciej, bo mniejwiecej szybciej wypapiesz w ktorym miejscu masz cene. a spokojnie, przez str_replace itp mozna takie cos wykonac po stronie smarty. tak jeszcze w czasie pisania wpadlo mi do glowy, ze ewentualnie, mozna tez dokopac sie do funzkcji 'converPrice' i tam wprowadzic odpowiednie zmiany. w wiekszosci (w dobrze napisanym szablonie) tam gdzie cena tam i convert, to moglo by zadzialac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts