Mateusz_unkown Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Witam serdecznie.Posiadam Prestashop w wersji 1.6.0.9.Chciałbym uzyskać informacje co należy zrobić, aby znaczniki HTML działały w short description.W pliku product-list.tpl mamy : <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'} </p> po zagłębieniu się w temacie, przeczytałem, że należy usunąć |strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...' Niestety, gdy usuwam powyższy kod, text w opisie krótkim nie pokazuje się.Prosiłbym o pomoc w tym temacie.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 zamiast tekstu pojawia się jakiś błąd? + jak wygląda finalny kod (fragment) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mateusz_unkown Posted June 23, 2015 Author Share Posted June 23, 2015 Dziękuje za odpowiedź,pole jest pustejeżeli chodzi o kod {hook h='displayProductListReviews' product=$product} <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short} </p> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mateusz_unkown Posted June 24, 2015 Author Share Posted June 24, 2015 Witam,udało mi się rozwiązać powyższy problem.Poniżej zamieszczam rozwiązanie, może komuś się przyda w przyszłości Należy zmienić <p class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|strip_tags:'UTF-8'|truncate:360:'...'} </p> na <div class="product-desc" itemprop="description"> {$product.description_short|truncate:360:'...'} </div> pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Mateusz_unkown
Witam serdecznie.
Posiadam Prestashop w wersji 1.6.0.9.
Chciałbym uzyskać informacje co należy zrobić, aby znaczniki HTML działały w short description.
W pliku product-list.tpl mamy :
po zagłębieniu się w temacie, przeczytałem, że należy usunąć
Niestety, gdy usuwam powyższy kod, text w opisie krótkim nie pokazuje się.
Prosiłbym o pomoc w tym temacie.
Pozdrawiam
3 answers to this question
Recommended Posts