Jump to content

Strona Główna / Front Page

Konrad_CEO_THEDRUK

Recommended Posts

Witam jestem ciekaw czy na PRESTA SHOP da rady zrobić tytułową stronę/stronę głowną

która była by nie jako wizytówką na której by się pokazywały ostatnie nowości i jakieś inne informacje
taka - typowa strona firmowa - i dopiero na niej był by przycisk SKLEP - czy jakiś szablon lub moduł umożliwa zrobienie ładnej strony głownej dla Firmy.

coś na zasadzie mniej wiecej jak tutaj (tyle że na wp)

http://themeisle.com/demo/?theme=Zerif%20Lite

Czy może Zintegrować WP i Preste jakos ze sobą ?

albo po prostu postawić strone na WP i na "chama" zrobić zakłądkę SKLEP - i przycisk przenosi do presty :)?

tylko co wtedy z pozycjonowaniem :)

Czy ktoś miał podobne dylematy ? jakieś rozwiazania sugestię ? mogę prosć ?

Generalnie za to co ma się wyświetlać na stronie głównej odpowiada plik index.tpl wiadomo że do tego dochodzą inne pliki a sam index definiuje zazwyczaj zawartość centralnej kolumny, jednak jeśli top i footer mogą być takie same jak sklep to tu masz dowolność konfiguracji, inny sposób to np. utworzenie pliku index.html będzie on wczytywany zamiast standardowej strony głównej. Jak sam juz wspomniałeś jest również opcja wp + presta, wp w głownym katalogu presta np. w katalogu sklep.

Generalnie za to co ma się wyświetlać na stronie głównej odpowiada plik index.tpl wiadomo że do tego dochodzą inne pliki a sam index definiuje zazwyczaj zawartość centralnej kolumny, jednak jeśli top i footer mogą być takie same jak sklep to tu masz dowolność konfiguracji, inny sposób to np. utworzenie pliku index.html będzie on wczytywany zamiast standardowej strony głównej. Jak sam juz wspomniałeś jest również opcja wp + presta, wp w głownym katalogu presta np. w katalogu sklep.

Mogę prosić o przykład jak mniej więcej wygląda tak integracja WP z Prestą gdzie WP pełni rolę bloga firmowego i strony głownej - przede wszystkim.

bo za bardzo nie rozumiem co daje zainstalowanie WP w głownym katalogu presty.

czy może najlepiej i najprościje to zrobić na zasadzie

sklep.pl - tutaj wordpres - w wordpresie przycisk SKLEP - a sam sklep zainstalowany na presta pod adrese sklep.pl/presta/

Pozdrawiam

i sorka z gory za głupie pytania :)

Edited by Konrad_CEO_THEDRUK (see edit history)

Wp w głównym katalogu i sklep w folderze sklep daje ci właśnie ładniejszy wygląd linku wtedy masz stronę główną na domena.pl a sklep w domena.pl/sklep.

P.S nie musisz cytować całej mojej wypowiedzi skoro piszemy tylko we dwoje ;)

Z tym że tu chyba nie tyle chodzi o blog co o "wypasioną" strone główną sklepu.

P.S @vekia na forum tylko w sekcji "Darmowe Moduły i Szablony" mam domyślnie inne sortowanie tematów, nie według ostatnich a według daty rozpoczęcia może się orientujesz jak to mogę zmienić lub gdzie to zgłosić? Jest to o tyle denerwujące że czasami jak przeglądam z urządzenia mobilnego to tam nie mogę zmienić sortowania w ogóle, wersja mobilna chyba nie ma takiej opcji.

@endriu107 a tak automatycznie mi się wzieło to cytowanie  :P

Tak tu własnie chodzi o to by strona głowna wyglądała inaczej :) i byla jak by wejściówką do sklepu...

tylko fajnie było by to utrzymać w jednej stylistyce... no cóż pobawię się... jak już będe dokładnie wiedział co i jak to przynajmniej będę wiedział za jakie przeróbki musze zapłacić :)

@vekia - dziei za kontakt :) i namiary na wtyczkę zobacze sobie czy to coś może pomoże :)

P.S W każdym systemie te same problemy :) Zawsze coś nie tak do końca jak by się chciało :)

Pozdrawiam
Dzięki :) za odpowiedzi :)